Fariiniboston

Perinteisen bostonkakun täytteessä maistuu mehevä fariinisokeri, kaneli ja vaniljasokeri.

3 kpl, vuoan koko 12 x 26 cm

1½ tuntia

Arviot (42 kpl)

Ainekset

Pullataikina

5 dl maitoa
1 pala (50 g) hiivaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
noin 950 g vehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia
Täyte
200 g voita tai margariinia
2 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 rkl kanelia
Voiteluun

1 kananmuna

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, kardemumma sekä suola ja sekoita hyvin. Lisää 2/3 jauhoista ja vatkaa seosta voimakkaasti minuutin ajan. Lisää huoneenlämpöinen rasva ja loput jauhot, vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon laidasta. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.

Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja muut täytteen ainekset.

Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja jaa se kolmeen osaan. Kauli palat, yksi kerrallaan, suorakaiteen muotoiseksi noin 5 mm:n vahvuiseksi levyksi. Leikkaa levystä vuoan pohjan peittävä taikinapala ja siirrä se voideltuun vuokaan.

Levitä kolmasosa täytteestä taikinalevylle, rullaa levy ja leikkaa se noin 3–4 cm:n paloiksi. Siirrä palat vuokaan kierrepuoli ylöspäin. Toimi kahden jäljellä olevan taikinapalan kanssa samoin. Peitä ja kohota.

Voitele pullat rikkivispatulla kananmunalla ja paista uunissa 200 asteessa 20–25 minuuttia.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.