Fariiniboston

3 kpl, vuoan koko 12 x 26 cm 1½ tuntia
Perinteisen bostonkakun täytteessä maistuu mehevä fariinisokeri, kaneli ja vaniljasokeri.
Fariiniboston
Arvioi: (30kpl)

Ainekset

    Pullataikina

    • 5 dl maitoa
    • 1 pala (50 g) hiivaa
    • 2 dl Dansukker Taloussokeria
    • 1 rkl kardemummaa
    • 1 tl suolaa
    • noin 950 g vehnäjauhoja
    • 150 g voita tai margariinia

    Täyte

    • 200 g voita tai margariinia
    • 2 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
    • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1 rkl kanelia

    Voiteluun

    • 1 kananmuna

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, kardemumma sekä suola ja sekoita hyvin. Lisää 2/3 jauhoista ja vatkaa seosta voimakkaasti minuutin ajan. Lisää huoneenlämpöinen rasva ja loput jauhot, vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon laidasta. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.

    Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja muut täytteen ainekset.

    Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja jaa se kolmeen osaan. Kauli palat, yksi kerrallaan, suorakaiteen muotoiseksi noin 5 mm:n vahvuiseksi levyksi. Leikkaa levystä vuoan pohjan peittävä taikinapala ja siirrä se voideltuun vuokaan.

    Levitä kolmasosa täytteestä taikinalevylle, rullaa levy ja leikkaa se noin 3–4 cm:n paloiksi. Siirrä palat vuokaan kierrepuoli ylöspäin. Toimi kahden jäljellä olevan taikinapalan kanssa samoin. Peitä ja kohota.

    Voitele pullat rikkivispatulla kananmunalla ja paista uunissa 200 asteessa 20–25 minuuttia.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker