Englantilainen hedelmäkakku

8–10 annosta 75 minuuttia + maustuminen
Aito englantilainen hedelmäkakku on tumma ja voimakas kakku aikuiseen makuun.
Englantilainen hedelmäkakku
Arvioi: (54kpl)

Ainekset

  • 200 g kivettömiä taateleita
  • 75 g korintteja
  • 100 g sukaatteja
  • 2 dl mantelilikööriä tai konjakkia
  • 1 dl Dansukker Fariinisokeria tai Ruokokidesokeria
  • 150 g pehmeää voita
  • 2 munaa
  • 1 tl manteliaromia
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • ½ tl inkivääriä tai pomeranssia
  • 75 g rouhittuja pekaani- tai saksanpähkinöitä
  • yhden luomusitruunan kuori ja mehu
  • (kokonaisia pekaani- tai saksanpähkinöitä)

Leikkaa taatelit pieniksi kuutioiksi. Laita ne kattilaan korinttien ja sukaattien kanssa. Mittaa joukkoon mantelilikööri tai konjakki. Kiehauta.

Vaahdota sokeri ja voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää joukkoon manteliaromi sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele tasaiseksi taikinaksi. Pese sitruuna hyvin harjalla ja raasta kuori. Lisää se taikinaan yhdessä puristetun sitruunamehun kanssa. Sekoita.

Vuoraa halkaisijaltaan 20–22 cm tasapohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja laita halutessasi vuoan pohjalle vuokaa kiertämään hieman pähkinöitä. Laita varovasti päälle taikina ja levitä tasaiseksi. Paista 150–175-asteisessa uunissa noin tunti.

Kääri kakku leivinpaperiin ja folioon ja anna maustua useita päiviä.

Reseptin on laatinut

Dansukker