Crème caramel

noin 10 annosta 1 tunti 15 minuuttia + 12 tuntia
Herkullinen ranskalainen paahtovanukas on jälkiruokaklassikko, joka kruunaa aterian.
Crème caramel
Arvioi: (8kpl)

Ainekset

  • 3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 3 munaa
  • 3 munankeltuaista
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 6 dl maitoa tai kuohukermaa

Sulata 1 dl sokeria pannulla miedolla lämmöllä. Kaada sulanut sokeri pienten, uuninkestävien annosvuokien pohjalle.

Vatkaa munat, munankeltuaiset, 2 dl sokeria ja vaniljasokeri vaahdoksi. Kuumenna maito tai kerma kiehuvaksi ja lisää muna-sokerivaahtoon. Jaa seos vuokiin sulatetun sokerin päälle.

Valmista vesihaude. Laita vuoat uuninkestävään vuokaan ja kaada vuokaan kiehuvaa vettä niin paljon, kunnes 2/3 vuoista peittyy veteen. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunti. Ota vuoat vesihauteesta ja jäähdytä.

Nosta jääkaappiin yön yli. Irrota vuoasta veitsellä pyöräyttäen ja kumoa tarjolle.

Reseptin on laatinut

Dansukker