Crema Catalana raparperi-sydämellä

4–6 annosta 1 vrk
Tässä jälkiruoassa käytetään hillosokeria sekä Crema Catalanaan että raparperihilloon.
Crema Catalana raparperi-sydämellä
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Raparperi-vaniljahillo

    • 500 g raparperipaloja
    • 1 vaniljatanko avattuna ja raaputettuna
    • 2 1/2 dl Dansukker Hillosokeria
    • Crema Catalana
    • 5 dl täysmaitoa
    • 3 kananmunan keltuaista
    • 1 dl Dansukker Hillosokeria
    • 1 1/2 rkl maissitärkkelystä

    Pinnalle

    • 2–3 rkl Dansukker Ruokokidesokeria

    Pane raparperipalat ja vaniljatanko mikronkestävään kulhoon. Ripottele hillosokeri päälle ja sekoita kevyesti. Työnnä kulho mikroon ja kypsennä 800 W:n teholla 2 x 4 minuuttia. Sekoita kerran kypsentämisen aikana. Jäähdytä vartti ja purkita. Pane hillo jääkaappiin vuorokaudeksi ennen käyttämistä.

    Crema Catalana
    Mittaa maito, keltuaiset, hillosokeri ja tärkkelys kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna keitoksen poreilla pari minuuttia.

    Poista vaniljatangon palat hillosta ja annostele jokaiseen uuninkestävään annosvuokaan 2 ruokalusikallista hilloa. Siivilöi samettinen kiisseli päälle. Jäähdytä jääkaapissa 5 tunnista seuraavaan päivään. Tee rapsahtava sokerikuori juuri ennen tarjoilua. Ripottele sokerikerros pinnalle ja karamellisoi sokeri kaasupolttimella tai laita vuoat uuniin ja ruskista pinta uunin grillitoiminnolla.

    Vinkki!
    Käytä raparperihillon loppu kääretorttuun tai täytekakkuun.

    Resepti: Ruokatoimittaja Midi Vuorela / Hillosokeri 20 vuotta

    Reseptin on laatinut

    Dansukker