Chokladpraliner

Små läckra chokladpraliner med klassisk kolafyllning. Du kan också tillsätta turkisk peppar, pepparmint, saffran, kanel eller kardemumma i din fyllning för en härlig smaktwist.

cirka 20 stycken

1 timme

Arviot (180 kpl)

Ainekset

Kolafyllning
1 1/2 dl grädde
1/2 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker Fairtrade
1/2 dl Dansukker Ekologisk Ljus Sirap

Pralinöverdrag
150 g mörk choklad

Förslag på smaksättningar
• 50 g turkisk peppar
• 5 krm pepparmint
• 1 g (2pkt) saffran
• 2 tsk malen kanel
• 2 tsk malen kardemumma

Ohjeet

Koka upp grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Låt koka till en tjock kolakräm cirka 10 minuter. Låt kolakrämen svalna något.

Hacka choklad och smält över ett vattenbad.

Pensla insidan av pralin-/folieformar med den smälta chokladen och ställ i kylen. Pensla ytterligare en gång och ställ i kylen så att chokladen stelnar. Fyll en spritspåse med resten av chokladen.

Välj en av smaksättningarna. Tar du turkisk peppar eller saffran, använd en mortel och krossa den turkiska pepparen till småbitar eller lägg saffran och 1 msk socker i en mortel och blanda.

Tillsätt smaksättningen i kolakrämen och häll krämen i en spritspåse. Fyll formarna till 2/3 och spritsa resterande choklad som ett lock.

Låt stelna i kylen och ta sedan upp pralinerna ur formarna.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.