Cassishyytelö

30 minuuttia
Tee mustaviinimarjoista liköörillä maustettua hyytelöä. Hyytelöä voi käyttää myös pensasmustikoista tehtyyn piirakkaan.
Cassishyytelö
Arvioi: (6kpl)

Ainekset

  • 5 dl sokeroitua mustaherukkahöyrymehua
  • 500 g Dansukker Hillosokeria
  • TAI
  • 2 ½ dl Dansukker Hillo-marmeladisokeria
  • (1 dl mustaherukkalikööriä)

Mittaa ainekset kattilaan ja keitä noin 20 minuuttia. Kaada pieniin, puhtaisiin, kuumiin tölkkeihin, sulje puhtailla kansilla. Säilytä jääkaapissa. Tarjoa broilerin tai muun liharuoan kanssa, kermaisten jälkiruokien, jäätelön tai leivonnaisten kanssa.
 

Vinkki!
Mustikkapiirakka yllätysvieraille (8 annosta)

pakastettu marjapiirakkamurotaikina
Täyte
1 pussi sitruunakiisselijauhetta
3 dl vettä
1 l pensasmustikoita
1 dl cassishyytelöä

1. Painele taikina piirakkavuokaan. Tue reunat foliopannalla ja paista noin 5 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Poista foliopanta ja anna jäähtyä.
2. Valmista sitruunakiisseli pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Sekoita marjat ja hyytelö keskenään. Kaada kiisseli piirakkapohjalle ja peitä pinta mustikoilla. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kanssa. Mustaherukkahyytelö antaa hapottomille pensasmustikoille mukavaa kirpakkuutta.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker