Canelés – ranskalaiset rommikakkuset

20 kpl 2 vrk
Canelés on Bordeaux'sta kotoisin oleva klassikkoleivonnainen, jonka valmistus kestää kaksi päivää.
Canelés – ranskalaiset rommikakkuset
Arvioi: (12kpl)

Ainekset

  • 50 g voita tai margariinia
  • 5 dl maitoa
  • 1 tl merisuolaa
  • ½ tl vaniljajauhetta
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 5 dl Dansukker Tomusokeria
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 munaa
  • 2 munankeltuaista
  • 3 rkl tummaa rommia tai rommiaromia varovasti annostellen
  • 1 rkl Dansukker Tummaa siirappia
  • yhden luomuappelsiinin kuori raastettuna

Vuokiin

  • 25 g voita

Huomioi, että leivonnaisten valmistus vie aikaa kaksi päivää!

Sekoita kattilassa voi, maito ja suola. Anna kiehahtaa. Lisää vaniljajauhe ja vaniljasokeri juuri ennen kiehumispistettä. Poista kattila liedeltä ja anna jäähtyä.

Mittaa jauhot ja tomusokeri ja siivilöi ne kulhoon.

Lisää munat ja munankeltuaiset jauhoseokseen ja lisää jäähtynyt maito vähän kerrallaan taikinalastalla sekoittaen. Siivilöi seos, mikäli se on kokkareinen.

Lisää rommi tai rommiaromi, siirappi ja hyvin pestyn appelsiinin kuoriraaste. Sekoita taikina tasaiseksi.

Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään 24 tunniksi.

Seuraavana päivänä kuumenna uuni 250 asteeseen.

Sulata voi ja valuta se metallisiin leivosvuokiin. Kuumenna vuokia hetki uunissa.

Kaada taikina vuokiin. Jätä hieman kohoamisvaraa. Laita vuoat uunipellille ja laske lämpötila 175 asteeseen. Paista 60–90 minuuttia.

Ota yksi canelé uunista ja kumoa vuoasta. Jos se näyttää liian kalpealta, jätä loput leivonnaiset vielä hetkeksi uuniin. Valmiit leivonnaiset ovat kullanvärisiä ja rapeita pinnalta ja hieman kermaisia sisältä. Kumoa kakkuset ja laita ne hieman erilleen tarjoiluvadille.

Reseptin on laatinut

Dansukker