Calvadosilla maustettu omenahyydyke

6 annosta
Calvadosilla maustettu omenahyydyke
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

750 g kuorittuja omenia, joista on poistettu siemenkota
4 1/2 dl vettä
1 sitruunan kuori ja mehu
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 munanvalkuainen
2–3 rkl calvadosia
Koristeluun
suklaapaloja

Lohko omenat ja keitä ne 2 desilitrassa vettä kannen alla pehmeiksi. Anna jäähtyä hieman. Soseuta sauvasekoittimella tai puserra siivilän läpi. Lisää sitruunan mehu ja kuori.

Keitä lopusta vedestä ja sokerista sakea mausteliemi. Anna sen jäähtyä.

Sekoita mausteliemi soseeseen ja kaada seos vuokaan. Pane vuoka sen jälkeen noin 3 tunniksi pakastimeen. Massan on oltava puoliksi pakastunutta.

Vatkaa munanvalkuainen kiinteäksi vaahdoksi. Vatkaa munanvalkuainen vähän kerrallaan puoliksi pakastuneeseen massaan. Peitä vuoka ja pane se uudestaan pakastimeen. Anna sen olla siellä 2 tuntia.

Vatkaa calvados pakastuneeseen massaan. Peitä vuoka ja pane se taas pakastimeen. Anna sen olla siellä vähintään 5 tuntia.

Ota vuoka pakastimesta ja pane se jääkaappiin 10 minuuttia ennen tarjoamista. Jaa hyydyke annoskulhoihin ja koristele suklaapaloilla.

Reseptin on laatinut

Dansukker