Bolognesekastike

4 annosta 1 tunti 15 minuuttia
Pasta Bolognese eli tomaatti-jauhelihakastike spagetin kera on lapsiperheiden ruokasuosikki.
Bolognesekastike
Arvioi: (114kpl)

Ainekset

  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 porkkana raastettuna
  • 50 g juuriselleriä raastettuna
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 3–4 dl vettä
  • 1 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 0,5 tl mustapippuria

Ruskista jauheliha isossa paistinpannussa. Lisää sipuli ja valkosipuli sekä raastettu porkkana ja selleri. Sekoita ja hauduta hetki. Lisää sitten tomaattipyree, tomaattimurska sekä vesi. Mausta sokerilla, suolalla, basilikalla, oreganolla ja mustapippurilla. Sekoita kastike tasaiseksi ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä vähintään 1 tunti. Tarjoile keitetyn pastan kera.

Reseptin on laatinut

Dansukker