Black & White Brownies

Superherkullisissa leivoksissa yhdistyy kaksi amerikkalaista viettelystä: suklaiset browniet ja vaaleat blondiet. Kaiken kruunaa tumma kinuski.

25 kappaletta

1½ tuntia + n. 2 tuntia

Arviot (44 kpl)

Ainekset

Tumma brownie-taikina
75 g voita tai margariinia
1 ¾ dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
1 iso muna
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
Vaalea blondie-taikina
75 g voita tai margariinia
1 ¾ dl Dansukker Taloussokeria
2 tl Dansukker vaniljasokeria
1 iso muna
2 ½ dl vehnäjauhoja
Väliin
1 dl valkosuklaarakeita
1 dl tummia suklaarakeita
Kinuskikuorrute
2 dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
2 dl kuohukermaa
Koristeluun
4 palaa valkosuklaata
1 pala tummaa suklaata

Ohjeet

Vuoraa 20 x 20 cm kokoinen uunivuoka leivinpaperilla.

Valmista ensin brownie-taikina. Sulata voi kattilassa. Lisää muscovadosokeri ja reippaasti sekoittaen muna. Yhdistä vehnäjauhot ja kaakaojauhe keskenään ja lisää seos taikinaan.

Levitä taikina vuokaan. Ripottele päälle ensin valkosuklaarakeet ja sitten tummat suklaarakeet.

Tee blondie-taikina samaan tapaan. Sulata voi kattilassa. Lisää talous- ja vaniljasokeri sekä reippaasti sekoittaen muna. Sekoita lopuksi joukkoon vehnäjauhot.

Lusikoi taikina toisella lusikalla auttaen vuokaan suklaarakeiden päälle ja levitä varoen tasaiseksi.

Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Laita muscovadosokeri ja kerma kattilaan. Keitä kattilasta ja lieden tehosta riippuen noin 15 minuuttia, kunnes seos muuttuu paksummaksi (kinuskin lämpötila 116–117 astetta). Mikäli käytössäsi ei ole paistomittaria, tee testi tiputtamalla pieni nokare kinuskia kylmään vesilasiin. Kaada vesi pois. Jos nokare ei ole liuennut veteen, kinuski on valmista. Kaada kinuski brownie-levyn päälle.

Nosta jääkaappiin ainakin pariksi tunniksi. Leikkaa sitten pieniksi neliöiksi.

Sulata koristelua varten tummaa ja valkoista suklaata pienissä pakastuspusseissa. Sulje pussit huolellisesti pussinsulkijoilla. Laske astiaan niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee ja laita pussit veteen, kunnes suklaa on sulanut. Tarvittaessa vaihda vesi välillä. Leikkaa pussin kulmaan pieni aukko. Pursota valkosuklaasta pieniä kiekkoja leivinpaperilla peitetylle leikkuulaudalle. Laita hetkeksi pakastimeen, jotta suklaa jähmettyy ja tee sitten tummasta suklaasta silmiin pisteet. Aseta silmiä leivosten päälle. Pursota valkosuklaata suuksi.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.