Bebet

25 kpl 1 tunti 20 minuuttia
Itse valmistetut bebet ovat ihastuttavan makuisia ja kauniin värisiä. Valmistuskin on helppoa, kun paistat leivospohjat etukäteen.
Bebet
Arvioi: (5kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 200 g voita tai margariinia
    • 1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 muna
    • 4 dl vehnäjauhoja
    • (tilkka vettä tai kermaa)

    Täyte

    • 2 dl kuohukermaa
    • ¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 ½ rkl perunajauhoja
    • 2 munankeltuaista

    Lisäksi

    • 150 g voita tai margariinia
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

    Kuorrute

    • 3 dl Dansukker Tomusokeria
    • 1 dl Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria
    • 3–4 rkl vettä

    Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon vielä vehnäjauhot. Mikäli taikina tuntuu murumaiselta, eikä tasaiselta, lisää joukkoon tilkka vettä tai kermaa, jotta saat muotoiltavan taikinan.

    Pyöritä taikina tasapaksuksi tangoksi ja jaa 25 yhtä suureen osaan. Pyöritä pieniksi palloiksi. Laita pallot voideltuihin metallisiin vuokiin tai pieniin metallisiin muffinivuokiin. Painele taikina vuokien pohjille ja reunoille.

    Paista pohjia 175 asteessa 10–15 minuuttia.

    Irrota hieman jäähtyneet leivospohjat vuoista ja anna jäähtyä.

    Valmista täyte.

    Mittaa kattilaan kerma, sokeri, perunajauhot ja keltuaiset. Kuumenna liedellä sekoittaen, kunnes neste pulpahtaa ja kastike on sakea. Jäähdytä kastike kylmäksi jääkaapissa.

    Vaahdota pehmeä voi ja vaniljasokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon kylmä kastike vatkaten.

    Pursota seos leivospohjille ja tasoita.

    Valmista kuorrute. Sekoita tomusokerit ja vettä vähän kerrallaan, kunnes saat paksun tahnan. Lusikoi tahna bebeille ja levitä pinnalle siten, että täyte jää piiloon. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker