Bataatti-pekaanipähkinälaatikko

2 tuntia
Uutta ilmettä ja herkullista makua joululaatikoihin: bataattia, porkkanaa, vuohenjuustoa ja pekaanipähkinöitä.
Bataatti-pekaanipähkinälaatikko
Arvioi: (4kpl)

Ainekset

  • 1 kg bataattia
  • 6 porkkanaa
  • (tai 1 kg valmista bataattisosetta & 500 g valmista porkkanasosetta)
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl maitoa
  • 1–2 rkl voita
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
  • 200 g murustuvaa vuohenjuustoa

Pinnalle

  • 70 g pekaanipähkinöitä
  • 1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 40 g voita
  • 1 1/2 rkl vehnäjauhoa
  • cayennepippuria
  • suolaa

Kuori ja paloittele porkkanat ja bataatit, ja keitä suolalla maustetussa vedessä. Soseuta. (Tai aloita tästä valmiilla soseilla). Lisää soseen joukkoon munat, maito, voi, siirappi ja suola, sekä pieneksi murustettu vuohenjuusto. Murskaa puolet pähkinöistä, ja sekoita pähkinämuru sokerin, voin ja jauhon kanssa ”crumbleksi”. Levitä seosta soseen pinnalle pieninä nokareina. Koristele kokonaisilla pekaanipähkinöillä, ja ripottele pinnalle cayennepippuria ja suolaa sopivasti. Paista 150-asteisen uunin keskitasolla n. tunnin verran.

Alkuperäinen resepti ja kuva: But I’m a Human Not a Sandwich