Basilikapannacotta suklaapohjalla

6 hengelle 2 tuntia
Basilikalla maustetut pannacotat kumotaan tummalle kakkupohjalle ja koristellaan tuoreilla vadelmilla.
Basilikapannacotta suklaapohjalla
Arvioi: (12kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 2 kananmunaa
    • 1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
    • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
    • 1 1/2 rkl kaakaojauhetta
    • 1 tl leivinjauhetta
    • 2 rkl kiehuvaa vettä

    Pannacotta

    • 5 dl kermaa
    • 1 dl hienonnettua tuoretta basilikaa
    • 1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia

    Koristeluun

    • 2 rkl Dansukker Vaaleaa Siirappia
    • tuoreita vadelmia
    • Dansukker Tomusokeria

    Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Voitele paperi. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti taikinaan yhdessä veden kanssa. Kaada taikina pellille ja paista uunin keskiosassa 250 asteessa noin 5 minuuttia. Kumoa sokeroidulle paperille. Anna jäähtyä. Leikkaa taikinasta pyöreitä kakkuja samalla lasilla, johon teet pannacottaa.

    Sekoita kerma, basilika ja hyytelösokeri Multi kattilassa ja keitä 30 sekuntia. Kaada seos kuuteen lasiin. Säilytä jääkaapissa tarjoiluun saakka. Kumoa pannacotta kakkupohjien päälle. Valuta pinnalle siirappia. Koristele tuoreilla vadelmilla. Sirottele vadelmien päälle hieman tomusokeria.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker