Banaanitäytteinen räiskälekakku

4 hengelle 40 minuuttia
Herkullinen hasselpähkinä-, kermarahka- ja banaanitäytteinen räiskälekakku
Banaanitäytteinen räiskälekakku
Arvioi: (1kpl)

Ainekset

  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 kananmunaa, valkuaiset ja keltuaiset eroteltuina
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1/4 maustemitallista suolaa
  • voita tai margariinia paistamiseen

Täyte 1

  • 200 g hasselpähkinöitä
  • 2 dl Dansukker Tomusokeria
  • 1 dl kermaa

Täyte 2

  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 dl maitorahkaa
  • 1 dl Dansukker Tomusokeria
  • 2–3 banaania

Koristeluun

  • Dansukker Tomusokeria
  • mansikoita

Vatkaa kerma ja valkuaiset erikseen kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita keltuaiset kermavaahtoon. Sekoita keskenään jauhot, suola ja vaniljasokeri ja siivilöi kermavaahdon joukkoon. Lisää lopuksi valkuaiset varovasti sekoittaen.

Jauha tai hienonna hasselpähkinät. Sekoita keskenään pähkinät, tomusokeri ja kerma.

Vatkaa kerma ja tomusokeri kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon maitorahka.

Paista räiskäleet rasvassa paistinpannussa. Anna jäähtyä hieman. Viipaloi banaanit. Levitä ensin pähkinätäytettä, sen jälkeen banaaniviipaleita ja lopuksi kermaseosta räiskäleiden päälle. Pinoa räiskäleet. Jätä päällimmäinen ilman täytettä. Sirottele kakun pinnalle tomusokeria ja koristele mansikoilla.

Reseptin on laatinut

Dansukker