Banaani-ruokosokeriwhoopie

50 minuuttia
Amerikasta kotoisin olevan whoopie pie -leivonnaisen täytteenä on herkullista banaania ja tuorejuustoa.
Banaani-ruokosokeriwhoopie
Arvioi: (22kpl)

Ainekset

    Taikina

    • 6 keltuaista
    • 250 g Dansukker Ruokokidesokeria
    • 250 g voisulaa
    • 500 g gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
    • 24 g leivinjauhetta

    Täyte

    • 150 g Dansukker Ruokokidesokeria
    • 400 g kuorittua kypsää banaania
    • 1 rkl voita
    • 200 g tuorejuustoa
    • 200 g kermavaahtoa

    Taikina
    1. Vaahdota sokeri ja keltuaiset.
    2. Sekoita voisula ja jauhot joukkoon.
    3. Pyöritä taikinasta palloja leivinpaperin päälle, paina kämmenellä alas pyöreiksi kiekoiksi.
    4. Paista 170-asteisessa uunissa noin 8–10 minuuttia.

    Täyte
    1. Karamellisoi sokeri pannulla.
    2. Lisää voi ja banaanit. Anna hautua noin 5 minuuttia. Soseuta tehosekoittimessa.
    3. Notkista tuorejuusto, sekoita (hieman) jäähtynyt banaanisose vähitellen joukkoon ja lopuksi kermavaahto.
    4. Täytä jäähtyneet keksit.
     

    Resepti: Teemu Aura ja Markus Hurskainen

    (Ammattilaisresepteissä ainemäärät ilmoitetaan grammoissa.)