Banaani-browniekakku

8–10 palaa 35 minuuttia + 1 vrk
Kypsä banaani mehevöittää browniekakun taikinan. Tarjoile se karamellisoitujen banaanien kera.
Banaani-browniekakku
Arvioi: (19kpl)

Ainekset

  • 2 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 3 kypsää banaania (250 g kuorittuna)
  • 1 kananmuna
  • ¾ dl öljyä
  • 1 prk (200 g) kermaviiliä

Pinnalle

  • ½ dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria

Karamellibanaanit

  • 1 dl Dansukker Talousokeria
  • 2 banaania viipaloituna

Voitele 13 x 23 cm:n vuoka. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Mittaa muscovadosokeri, jauhot, kaakaojauhe, sooda, leivinjauhe ja suola kulhoon. Lisää haarukalla karkeaksi murskatut banaanit, kananmuna, rasva ja kermaviili, sekoita hyvin. Anna taikinan levätä pari minuuttia, sekoita uudelleen ja kaada vuokaan. Ripottele muscovadosokeri taikinan päälle. Paista uunissa 20–25 minuuttia.

Jäähdytä jääkaapissa seuraavaan päivään. Kakku jää keskeltä pehmeäksi ja se painuu kuopalle jäähtyessään.

Kuumenna sokeri paistinpannussa ja anna ruskistua. Lisää banaaniviipaleet ja kuorruta ne molemmin puolin paahtosokerissa. Siirrä karamellisoituneet banaanit kakun päälle ja valuta loppu paahtosokeri koristeeksi.

Reseptin on laatinut

Dansukker