Aurinkoinen pääsiäistorttu

8 annosta 1½ tuntia + täytteen jäähtyminen
Kauniin keltainen pääsiäistorttu täytetään vaniljakiisselillä ja se saa värinsä aprikooseista tai mandariineista.
Aurinkoinen pääsiäistorttu
Arvioi: (15kpl)

Ainekset

  • 100 g voita tai margariinia
  • 1/2 dl Dansukker Tomusokeria
  • 1 muna
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 dl maitoa
  • 1 1/2 rkl maissitärkkelystä
  • 1/2–3/4 dl Dansukker Tomusokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Pinnalle

  • 1–2 prk säilykemandariineja tai 1 prk (420/235 g) säilykeaprikooseja valutettuna

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja tomusokeri kevyesti. Lisää joukkoon muna vatkaten ja lopuksi vehnäjauho-leivinjauheseos. Painele taikina koristereunaisen irtopohjavuoan (halk. 22 cm) pohjalle ja reunoille. Anna pohjan jähmettyä jääkaapissa noin 20–30 minuuttia.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Jäähdytä. Säilytä torttupohja huoneenlämmössä.

Valmista täyte. Mittaa kattilaan kerma, maito, maissitärkkelys ja tomusokeri. Keitä seosta muutaman minuutin ajan koko ajan hämmentäen, kunnes kiisseli sakenee. Mausta valmis kiisseli vaniljasokerilla. Jäähdytä kiisseli täysin.

Täytä torttu vaniljakiisselillä ja valutetuilla hedelmäpaloilla.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker