Aprikoosipannacotta

4–6 annosta 10 minuuttia + 2 tuntia
Kuivatuilla aprikooseilla maustettu pannacotta tarjotaan mantelilastujen kera.
Aprikoosipannacotta
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 5 dl kuohukermaa
  • 1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
  • 7 kuivattua aprikoosia

Rapeat keksilastut

  • 50 g voita tai margariinia
  • 1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 3/4 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
  • 50 g mantelijauhetta tai mantelirouhetta
  • 3/4 dl vehnäjauhoja

Lisäksi

  • pieniä suklaamunia

Mittaa kuohukerma ja hyytelösokeri Multi kattilaan. Pilko joukkoon kuivatut aprikoosit aivan pieniksi paloiksi. Kuumenna höyryämispisteeseen ja anna kiehua puoli minuuttia. Jaa liemi ja aprikoosit annoskulhoihin ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Valmista keksilastut (noin 30 kappaletta). Laita ainekset kattilaan ja kuumenna sekoittaen, kunnes rasva on sulanut. Jaa seoksesta pieniä nokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Jätä reilusti leviämisvaraa. Paista 175-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.

Koristele hyytyneet aprikoosipannacottat rapeilla keksilastuilla ja pienillä suklaamunilla.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker