Aprikoosinmakuinen mausteleipä

Arviot (1 kpl)

Ainekset

25 g hiivaa
3 dl haaleaa vettä
1 tl suolaa
2 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
5–5 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
100 g kuivattuja aprikooseja
1/2 rkl timjamia

Ohjeet

Leikkaa aprikoosit kuutioiksi.

Murenna hiiva taikinakulhoon ja lisää vesi. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää muut ainekset ja alusta notkeaksi taikinaksi.

Peitä taikina liinalla ja anna kohota 45 minuuttia. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa se notkeaksi. Muotoile taikinasta haluamasi muotoinen leipä. Anna kohota kaksinkertaiseksi, noin 45 minuuttia.

Paista uunin keskiosassa 180 asteessa 20–30 minuuttia. Leivän tulee kuulostaa ontolta, kun koputat sen pohjaa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.