Aprikoosi-rahkapiiras

12 annosta 45 minuuttia
Tällä ohjeella teet herkullista aprikoositäytteistä rahkapiirakkaa yhden isomman tai kolme pientä.
Aprikoosi-rahkapiiras
Arvioi: (29kpl)

Ainekset

    Taikina

    • 150 g margariinia
    • 1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
    • 3/4 dl kookoshiutaleita
    • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
    • 1 tl leivinjauhetta

    Täyte

    • 350 g maitorahkaa
    • 1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 2 kananmunaa
    • 1 prk (410/240 g) säilykeaprikooseja tai
    • 8 tuoretta aprikoosia halkaistuna

    Pinnalle

    • 1 dl vettä
    • 1/2 dl Dansukker Hyytelösokeria

    Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina yhden ison (ø 24 cm) tai kolmen pienen (ø 12 cm) piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

    Sekoita rahka, sokerit ja kananmunat. Kaada täyte taikinan päälle. Nosta valutetut aprikoosin puolikkaat täytteen päälle.

    Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes reunoissa on väriä ja täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä.

    Kiehauta vesi, lisää hyytelösokeri vähitellen koko ajan sekoittaen. Kiehauta uudelleen ja anna jäähtyä, välillä sekoittaen, kunnes liemi hieman paksunee. Sivele lientä aprikoosien päälle, jolloin saat niihin kauniin kiillon.

    Nauti piiras sellaisenaan tai sokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.

    Vinkki!
    Saat tuoreisiin aprikoosinpuolikkaisiin kauniin pinnan, kun paistat niitä margariini-sokeriseoksessa paistinpannulla ennen piirasvuokaan laittamista.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker