Aprikoosi-rahkapiiras

Tällä ohjeella teet herkullista aprikoositäytteistä rahkapiirakkaa yhden isomman tai kolme pientä.

12 annosta

45 minuuttia

Arviot (35 kpl)

Ainekset

Taikina
150 g margariinia
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
3/4 dl kookoshiutaleita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
350 g maitorahkaa
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 kananmunaa
1 prk (410/240 g) säilykeaprikooseja tai
8 tuoretta aprikoosia halkaistuna

Pinnalle
1 dl vettä
1/2 dl Dansukker Hyytelösokeria

Ohjeet

Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina yhden ison (ø 24 cm) tai kolmen pienen (ø 12 cm) piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita rahka, sokerit ja kananmunat. Kaada täyte taikinan päälle. Nosta valutetut aprikoosin puolikkaat täytteen päälle.

Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes reunoissa on väriä ja täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä.

Kiehauta vesi, lisää hyytelösokeri vähitellen koko ajan sekoittaen. Kiehauta uudelleen ja anna jäähtyä, välillä sekoittaen, kunnes liemi hieman paksunee. Sivele lientä aprikoosien päälle, jolloin saat niihin kauniin kiillon.

Nauti piiras sellaisenaan tai sokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.

Vinkki!
Saat tuoreisiin aprikoosinpuolikkaisiin kauniin pinnan, kun paistat niitä margariini-sokeriseoksessa paistinpannulla ennen piirasvuokaan laittamista.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.