Aprikoosi-mantelihentuset

20 kpl noin 2 tuntia
Talvinen vaihtoehto perinteisille hiekkahentusille – leivosten täytteessä manteleita, rusinoita ja aprikoosikuutioita.
Aprikoosi-mantelihentuset
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 100 g voita tai margariinia
    • 3/4 dl Dansukker Tomusokeria
    • 1 kananmuna
    • 1/2 g sahramia
    • 1 1/2 dl grahamjauhoja
    • noin 2 dl vehnäjauhoja

    Täyte

    • 50 g voita tai margariinia
    • 2 dl Dansukker Tomusokeria
    • 2 kananmunaa
    • 100 g rouhittuja manteleita
    • 100 g rusinoita
    • 100 g kuivattuja aprikoosikuutioita

    Koristeluun

    • Dansukker Tomusokeria

    Lisäksi

    • kevyesti vatkattua kermaa

    Vaahdota rasva ja tomusokeri. Sekoita joukkoon muna ja sahrami. Lisää ensin grahamjauhot ja sen jälkeen vehnäjauhot ja sekoita notkeaksi taikinaksi. Anna levätä jääkaapissa 1 tunti.

    Jaa taikina 20 osaan ja painele taikina voideltuihin vuokiin. Aseta vuoat pellille ja paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

    Vaahdota rasva ja tomusokeri. Sekoita joukkoon munat yksitellen. Lisää mantelit, rusinat ja aprikoosit.

    Jaa täyte leivospohjiin. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ennen kumoamista.

    Sirottele pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua. Tarjoa kevyesti vatkatun kerman kera.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker