Appelsiinisuklaakakku

4 hengelle n. 4 tuntia
Suklaakakkua appelsiinisorbetin ja passiohedelmäkastikkeen kera.
Appelsiinisuklaakakku
Arvioi: (4kpl)

Ainekset

    Appelsiinisuklaakakku

    • 150 g suklaata, mieluiten appelsiininmakuista
    • 2 1/2 dl Dansukker Kaakaotomusokeria
    • 150 g suolatonta voita
    • 4 kananmunaa
    • 1 rkl Dansukker Tomusokeria

    Appelsiinisorbetti

    • 1 1/2 dl vettä
    • 75 g Dansukker Taloussokeria
    • 5 dl puristettua appelsiinimehua
    • (tai tuoremehua)
    • 1 sitruunan mehu

    Passiohedelmäkastike

    • 4 passiohedelmää
    • 100 g Dansukker Taloussokeria
    • 4 dl appelsiinimehua

    Koristeluun

    • 2 appelsiinia

    Appelsiinisuklaakakku
    Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen. Sulata suklaa, tomusokeri ja voi vesihauteessa. Lisää munankeltuaiset ja vatkaa paksuksi seokseksi. Ota seos pois liedeltä ja sekoita, kunnes se on jäähtynyt ja tasaista. Vatkaa munanvalkuaiset ja tomusokeri paksuksi marengiksi ja sekoita se suklaaseokseen. Kaada valmis taikina pyöreään voideltuun vuokaan (halkaisija noin 23 cm). Paista 170 asteessa 30-40 minuuttia.

    Appelsiinisorbetti
    Keitä vesi ja sokeri. Keitä myös appelsiinimehu ja kuori vaahtoa, kunnes mehua on puolet jäljellä. Sekoita sokeriliemi appelsiinimehun kanssa ja lisää sitruunamehu. Siivilöi liemi. Laita seos jäätelökoneeseen tai pakastimeen ja sekoita usein.

    Passiohedelmäkastike
    Keitä appelsiinimehu ja sokeri paksuksi seokseksi. Kaavi passiohedelmien siemenet ja lisää ne seokseen. Jäähdytä seos. Leikkaa tarjoiluvaiheessa 2 appelsiinia siivuiksi. Marinoi siivut passiohedelmäkastikkeessa ja tarjoile appelsiinisuklaakakun ja sorbetin kera.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker