Appelsiinipasha

4 annosta 10 minuuttia + 12 tuntia
Appelsiininkuorella maustettu pasha tarjotaan lämpimien tai kylmien siirappihedelmien kera.
Appelsiinipasha
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 100 g suolatonta voita
  • 1/2–3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 muna
  • 200 g maitorahkaa
  • 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai vispikermaa
  • 1 tl appelsiinin kuoriraastetta
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 2 rkl mantelirouhetta tai Wienernougat crushia
  • 1 1/2 rkl korintteja

Lisäksi

  • 2 appelsiinia
  • 2 kiiviä tai banaania
  • 3 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
  • ripaus Dansukker Vaniljasokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Vatkaa joukkoon maitorahka. Lisää vaahdotettu vaniljakastike, hyvin pestyn appelsiinin kuoriraaste, vaniljasokeri, mantelirouhe ja korintit.

Laita pasha valumaan harsoliinalla vuorattuun pashamuottiin tai muuhun keittiöastiaan, jonka pohjassa on reikä. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kuori ja paloittele appelsiinit ja kiivit. Laita ne kasariin yhdessä siirapin kanssa. Kiehauta. Mausta ripauksella vaniljasokeria.

Kumoa pasha ja tarjoa lisänä lämpimiä tai kylmiä hedelmiä.

Vinkki!
Raikkaan pashan voit valmistaa myös suoraan jälkiruoka-annoksiksi. Laita pasha pieniin annosmuotteihin, joissa ei ole pohjaa. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Kumoa ja tarjoile kuten edellä.

Reseptin on laatinut

Dansukker