Appelsiinipannukakku

Sitruspannukakun maustamiseen voit käyttää appelsiinia, sitruunaa tai limettiä. Tarjoa seuraksi raikasta ja hienostunutta mansikka-granaattiomenahilloa.

uunipellillinen

1 tunti

Arviot (15 kpl)

Ainekset

1 l maitoa
4 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
100 g sulatettua voita
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
yhden luomuappelsiinin kuoriraaste
Mansikka-granaattiomenahillo
250 g pakastemansikoita
250 g granaattiomenan siemeniä (pakaste)
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
yhden appelsiinin mehu
1 ½ dl Dansukker Hillosokeria

Ohjeet

Mittaa maito kulhoon ja riko joukkoon munat. Lisää vehnäjauhot ja suola sekoittaen. Lisää loput ainekset. Sekoita ja anna taikinan turvota mielellään noin puoli tuntia.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai isoon reunalliseen uunivuokaan. Paista 225-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia.

Valmista seuraksi hillo pannukakun kypsyessä tai vaikka jo edellisenä päivänä.

Mittaa kattilaan mansikat, granaattiomenan siemenet, vaniljasokeri ja appelsiinimehu. Kuumenna kiehumispisteeseen ja sekoita joukkoon hillosokeri. Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.

Säilytä hillo suljetussa purkissa jääkaapissa ja tarjoa pannukakun seurana.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.