Appelsiinipannukakku

uunipellillinen 1 tunti
Sitruspannukakun maustamiseen voit käyttää appelsiinia, sitruunaa tai limettiä. Tarjoa seuraksi raikasta ja hienostunutta mansikka-granaattiomenahilloa.
Appelsiinipannukakku
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 1 l maitoa
  • 4 kananmunaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 100 g sulatettua voita
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • yhden luomuappelsiinin kuoriraaste

Mansikka-granaattiomenahillo

  • 250 g pakastemansikoita
  • 250 g granaattiomenan siemeniä (pakaste)
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • yhden appelsiinin mehu
  • 1 ½ dl Dansukker Hillosokeria

Mittaa maito kulhoon ja riko joukkoon munat. Lisää vehnäjauhot ja suola sekoittaen. Lisää loput ainekset. Sekoita ja anna taikinan turvota mielellään noin puoli tuntia.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai isoon reunalliseen uunivuokaan. Paista 225-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia.

Valmista seuraksi hillo pannukakun kypsyessä tai vaikka jo edellisenä päivänä.

Mittaa kattilaan mansikat, granaattiomenan siemenet, vaniljasokeri ja appelsiinimehu. Kuumenna kiehumispisteeseen ja sekoita joukkoon hillosokeri. Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.

Säilytä hillo suljetussa purkissa jääkaapissa ja tarjoa pannukakun seurana.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker