Appelsiininmakuinen valkosuklaa-Daimkakku

Appelsiini, vanilja, valkosuklaa ja Daim maustavat hyydytettyä joulun juustokakkua.

15–20 annosta

12 tuntia

Arviot (133 kpl)

Ainekset

Pohja
300 g suklaakeksejä tai piparkakkuja
100 g margariinia
1 rkl vettä, maitoa tai appelsiinimehua
Täyte
10 liivatelehteä
5 dl vispikermaa
400 g vaniljarahkaa tai -tuorejuustoa
200 g valkosuklaata
160 g Daim-suklaata
3 tl Dansukker Vaniljasokeria
yhden luomuappelsiinin kuoriraaste
yhden luomuappelsiinin puristettu mehu
Pinnalle
2 dl vispikermaa
1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
60 g Daim-suklaata
appelsiiniviipaleita

Ohjeet

Murusta keksit ja sekoita sulatetun rasvan ja nestetilkan joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 26 cm irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma, sekoita joukkoon vaniljarahka. Sulata paloiteltu valkosuklaa mikroaaltouunissa puolen minuutin jaksoissa välillä sekoitellen noin puolentoista minuutin ajan. Leikkaa Daim karkeaksi rouheeksi. Lisää suklaat ja vaniljasokeri vaahtoon. Raasta joukkoon hyvin pestyn appelsiinin kuori. Kuumenna appelsiinin puristettu mehu kiehuvaksi ja liuota vedestä puristetut liivatteet siihen. Sekoita liemi tasaiseksi. Kaada neste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Levitä täyte keksimurupohjan päälle kakkuvuokaan. Nosta kylmään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.

Vaahdota vispikerma ja mausta sokereilla. Pursota kerma kakun ympäri. Leikkaa Daim rouheeksi veitsellä ja ripottele kakun pinnalle. Koristele halutessasi vielä valkosuklaalla ja appelsiiniviipaleilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.