Appelsiininmakuinen valkosuklaa-Daimkakku

15–20 annosta 12 tuntia
Appelsiini, vanilja, valkosuklaa ja Daim maustavat hyydytettyä joulun juustokakkua.
Appelsiininmakuinen valkosuklaa-Daimkakku
Arvioi: (99kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 300 g suklaakeksejä tai piparkakkuja
    • 100 g margariinia
    • 1 rkl vettä, maitoa tai appelsiinimehua

    Täyte

    • 10 liivatelehteä
    • 5 dl vispikermaa
    • 400 g vaniljarahkaa tai -tuorejuustoa
    • 200 g valkosuklaata
    • 160 g Daim-suklaata
    • 3 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • yhden luomuappelsiinin kuoriraaste
    • yhden luomuappelsiinin puristettu mehu

    Pinnalle

    • 2 dl vispikermaa
    • 1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 60 g Daim-suklaata
    • appelsiiniviipaleita

    Murusta keksit ja sekoita sulatetun rasvan ja nestetilkan joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 26 cm irtopohjavuoan pohjalle.

    Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma, sekoita joukkoon vaniljarahka. Sulata paloiteltu valkosuklaa mikroaaltouunissa puolen minuutin jaksoissa välillä sekoitellen noin puolentoista minuutin ajan. Leikkaa Daim karkeaksi rouheeksi. Lisää suklaat ja vaniljasokeri vaahtoon. Raasta joukkoon hyvin pestyn appelsiinin kuori. Kuumenna appelsiinin puristettu mehu kiehuvaksi ja liuota vedestä puristetut liivatteet siihen. Sekoita liemi tasaiseksi. Kaada neste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Levitä täyte keksimurupohjan päälle kakkuvuokaan. Nosta kylmään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.

    Vaahdota vispikerma ja mausta sokereilla. Pursota kerma kakun ympäri. Leikkaa Daim rouheeksi veitsellä ja ripottele kakun pinnalle. Koristele halutessasi vielä valkosuklaalla ja appelsiiniviipaleilla.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker