Appelsiinimunkit

30 kpl 1 tunti 15 minuuttia
Appelsiininkuoriraaste maustaa sekä munkkitaikinan että sokerointiin käytettävän sokerin.
Appelsiinimunkit
Arvioi: (12kpl)

Ainekset

  • 5 dl maitoa
  • 2 munaa
  • 1 ½ dl Dansukker Taloussokeria
  • 50 g tuoretta hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • n. 14 dl vehnäjauhoja
  • 150 g pehmeää tai juoksevaa rasvaa

Paistamiseen

  • 1 l rypsiöljyä

Pinnalle

  • 4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 appelsiinin raastettu kuori

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti. Lisää joukkoon maito ja murennettu hiiva sekä mausteet ja hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori. Lisää jauhot ja rasva ja alusta pehmeä taikina. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa puolisen tuntia.

Mittaa pinnalle siroteltava sokeri paperipussiin ja mausta hyvin pestyn appelsiinin raastetulla kuorella.

Leivo taikina pyöreiksi pulliksi. Anna kohota leivinliinalla peitettynä noin 15 minuuttia.

Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa ja paista munkit kuumassa öljyssä, muutama munkki kerrallaan. Nosta kypsät munkit hetkeksi valumaan talouspaperilla vuorattuun astiaan. Hölskytä munkkeja appelsiinilla maustetussa sokerissa pussissa. Tarjoa samana päivänä.

Vinkki!
Sokerin sijaan munkit voi koristaa tomusokerista ja appelsiinimehusta sekoitetulla kuorrutuksella.

Huom! Huolehdi, että öljy ei kuumene liikaa. Varaa kansi öljykattilan vierelle. Mikäli öljy syttyy palamaan, tukahduta liekit kattilan kannella, älä käytä vettä.

Reseptin on laatinut

Dansukker