Appelsiinileivokset

12 kpl 45 minuuttia
Appelsiinimehu, sitruslikööri ja mascarpone maustavat nämä herkulliset, kosteat leivokset.
Appelsiinileivokset
Arvioi: (20kpl)

Ainekset

    Taikina

    • 75 g voita tai margariinia
    • 4 kananmunaa (185 g rikottuna)
    • 1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 2 ½ dl vehnäjauhoja
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1 tl leivinjauhetta
    • 1 appelsiinin kuoriraaste
    • ½ dl appelsiinista puristettua mehua

    Kostutus

    • ¾ dl appelsiinista puristettua mehua
    • ¾ dl vettä
    • ¼ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 2 rkl sitruslikööriä (Cointreau)

    Kuorrutus

    • 150 g mascarponea
    • 1 ½ dl kuohukermaa
    • ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 rkl sitruslikööriä (Cointreau)

    Koristeluun

    • 5 dl keltaisia hedelmäpaloja (esimerkiksi meloni, ananas, ananaskirsikka, nektariini)
    • 1 ½ dl vettä
    • ¾ dl Dansukker Hyytelösokeria

    1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele muffinipellin vuoat (12 x 1 dl).

    2. Sulata rasva. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja appelsiininkuoriraaste. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon vuorotellen sulatetun rasvan ja appelsiinimehun kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.

    3. Annostele taikina muffinipellin vuokiin, jätä niihin sentti kohoamisvaraa. Paista uunissa 13–15 minuuttia.

    4. Jäähdytä hetki. Kumoa kakut leivinpaperille ja käännä ne ympäri. Sekoita kostutusliemi ja dippaa jokainen kakku nopeasti liemeen tai annostele liemi ruokalusikalla kakkujen päälle. Peitä kelmulla ja jäähdytä.

    5. Vatkaa mascarpone, kerma, sokeri ja likööri vaahdoksi. Pursota vaahtorinkulat kakkujen päälle ja asettele hedelmäpalat rinkulan sisään.

    6. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää hyytelösokeri ja keitä kiille pakkauksen ohjeen mukaan. Annostele hiukan jäähtynyt liemi hedelmien päälle.

    7. Tarjoa kahvin, teen tai makean kuohuviinin kanssa.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker