Appelsiinikakku

noin 10 annosta 12 tuntia
Appelsiinilla maustettu pähkinäpohjainen, ilman liivatetta hyydytetty kakku, jonka täytteessä on kermaa ja rahkaa.
Appelsiinikakku
Arvioi: (5kpl)

Ainekset

  • 200 g pähkinöitä, mielellään eri lajeja
  • 1 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 75 g voita tai margariinia
  • 50 g suklaata

Täyte

  • 2 dl vispikermaa
  • 2 rkl Dansukker Hyytelösokeri Multia
  • 250 g maitorahkaa
  • 3 rkl Dansukker Tomusokeria
  • yhden luomuappelsiinin kuoriraaste
  • yhden luomuappelsiinin puristettu mehu

Koristeluun

  • 1 dl vispikermaa, Dansukker Siro erikoishienoa sokeria ja Vaniljasokeria
  • (appelsiiniaromia)
  • suklaarullia, suklaarouhetta tai appelsiiniviipaleita

Hienonna pähkinät. Sulata rasva. Sekoita keskenään pähkinät, sokerit ja rasva. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Anna jähmettyä.

Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa ja sivele tai levitä se pohjan päälle. Anna jähmettyä.

Vatkaa kerma ja hyytelösokeri Multi vaahdoksi. Sekoita varovasti joukkoon maitorahka, tomusokeri ja hyvin pestyn appelsiinin kuoriraaste sekä appelsiinimehu. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä muutama tunti tai yli yön.

Ota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Voit maustaa kerman halutessasi appelsiininmakuisella leivonta-aromilla. Pursota kerma kakun pintaa kiertämään. Koristele suklaarullilla tai -rouheella tai halutessasi appelsiiniviipaleilla. 

Reseptin on laatinut

Dansukker