Appelsiinikakku

Appelsiinilla maustettu pähkinäpohjainen, ilman liivatetta hyydytetty kakku, jonka täytteessä on kermaa ja rahkaa.

noin 10 annosta

12 tuntia

Arviot (7 kpl)

Ainekset

200 g pähkinöitä, mielellään eri lajeja
1 dl Dansukker Fariinisokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
75 g voita tai margariinia
50 g suklaata

Täyte
2 dl vispikermaa
2 rkl Dansukker Hyytelösokeri Multia
250 g maitorahkaa
3 rkl Dansukker Tomusokeria
yhden luomuappelsiinin kuoriraaste
yhden luomuappelsiinin puristettu mehu

Koristeluun
1 dl vispikermaa, Dansukker Siro erikoishienoa sokeria ja Vaniljasokeria
(appelsiiniaromia)
suklaarullia, suklaarouhetta tai appelsiiniviipaleita

Ohjeet

Hienonna pähkinät. Sulata rasva. Sekoita keskenään pähkinät, sokerit ja rasva. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Anna jähmettyä.

Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa ja sivele tai levitä se pohjan päälle. Anna jähmettyä.

Vatkaa kerma ja hyytelösokeri Multi vaahdoksi. Sekoita varovasti joukkoon maitorahka, tomusokeri ja hyvin pestyn appelsiinin kuoriraaste sekä appelsiinimehu. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä muutama tunti tai yli yön.

Ota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Voit maustaa kerman halutessasi appelsiininmakuisella leivonta-aromilla. Pursota kerma kakun pintaa kiertämään. Koristele suklaarullilla tai -rouheella tai halutessasi appelsiiniviipaleilla. 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.