Appelsiinikääretorttu

noin 12 annosta 25 minuuttia
Suklaakääretortussa on appelsiinin makuinen täyte ja kuorrutus.
Appelsiinikääretorttu
Arvioi: (7kpl)

Ainekset

  • 4 munaa
  • 1 1/2 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta

Täyte

  • n. 150 g appelsiinihilloa
  • (1 dl vaahdotettua kermaa, Dansukker Vaniljasokerilla maustettuna)

Pinnalle

  • n. 200 g Dansukker Tomusokeria
  • appelsiinista puristettua mehua
  • sokeroituja appelsiininkuoripaloja

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia, kumoa leivinpaperille tai keittiöpyyhkeen päälle.

Levitä pinnalle appelsiinihillo. Jos käytät täytteeseen myös kermaa, levitä se vasta jäähtyneelle torttulevylle. Kääri torttu tiukalle rullalle.

Sekoita tomusokerin joukkoon appelsiinista puristettua mehua sen verran, että saat tasaisen tahnan. Kaada se tortun pinnalle ja levitä lastalla. Koristele sokeroiduilla appelsiininkuoripaloilla. Nosta kylmään vetäytymään ennen tarjoilua. 

Appelsiinihillojen ohjeita

Reseptin on laatinut

Dansukker