Appelsiinihillo

4–5 pientä purkkia 1 tunti
Appelsiinihillo maustetaan vaniljasokerilla ja appelsiiniliköörillä. Kokeile myös tähtianista.
Appelsiinihillo
Arvioi: (33kpl)

Ainekset

  • 2 ½ kg (8–9 kpl) appelsiineja
  • yhden (luomu)appelsiinin kuoriraaste
  • (2 tähtianista)
  • 1 kg Dansukker Hillosokeria
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 3 rkl Cointreau-appelsiinilikööriä

Pese yksi appelsiini ja raasta kuori hienoksi. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi ja kuutioi pieniksi kuutioiksi. Voit myös soseuttaa hedelmälihan sauvasekoittimella. Laita kaikki ainekset kerralla kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia välillä sekoittaen. Anna hillon jäähtyä noin puoli tuntia ja kuori mahdollisesti pinnalle muodostunut vaahto pois. Jaa hillo kuumennettuihin purkkeihin ja säilytä mielellään kylmässä.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker