Appelsiini-suklaamaljat

noin 6 annosta 20 minuuttia + 2 tuntia
Voit korvata appelsiininmakuisen suklaamoussen kananmunat tuorejuustolla tai maitorahkalla.
Appelsiini-suklaamaljat
Arvioi: (76kpl)

Ainekset

  • 200 g tummaa suklaata
  • 4 kananmunaa
  • ¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 2 dl vispikermaa
  • ½ luomuappelsiinin kuori ja mehu

Ota suklaasta muutama pala sivuun koristelua varten. Sulata paloiteltu suklaa esimerkiksi mikroaaltouunissa.

Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma. Sekoita keltuais-sokerivaahtoon sula suklaa. Sekoita varovasti joukkoon valkuaisvaahto ja kermavaahto.

Raasta joukkoon hyvin pestyn appelsiinin kuori ja purista joukkoon mehu. Sekoita massa tasaiseksi.

Jaa vaahto annoskulhoihin. Nosta annokset jääkaappiin muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua. Koristele annokset suklaalastuilla ja appelsiiniviipaleilla.

Jos vierastat raa'an kananmunan käyttöä, voit korvata munat tuorejuustolla tai maitorahkalla. Mausta silloin seos vaniljasokerilla ja tarkista sokerin määrä.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker