Appelsiini-suklaakupit

4 annosta 1 tunti
Appelsiineista ja suklaasta valmistat herkullisen värikkään jälkiruoan. Voit maustaa sitä tuoreilla yrteillä tai erilaisilla leivontamausteilla.
Appelsiini-suklaakupit
Arvioi: (15kpl)

Ainekset

  • 4 appelsiinia
  • 4 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • hienonnettua minttua maun mukaan
  • 200 g tummaa suklaata
  • 200 g mascarponejuustoa
  • 2 dl vispikermaa
  • 1/2–3/4 dl Dansukker Tomusokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Leikkaa appelsiineista ”hatut”. Leikkaa sisus terävällä veitsellä. Mikäli appelsiini ei pysy kunnolla pystyssä, leikkaa myös pohjasta pieni pala. Paloittele appelsiinin sisus pieniksi kuutioiksi. Jos appelsiinikupin pohjasta näkyy läpi, laita pohjalle appelsiiniviipale. Sekoita appelsiinikuutioiden joukkoon siirappia, vaniljasokeria ja hienonnettua minttua. Jaa seos appelsiinien pohjalle.

Valmista suklaavaahto. Paloittele suklaa syvälle lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Sekoita sulanut suklaa mascarponejuuston joukkoon. Vaahdota kerma ja sekoita suklaa-mascarponeseokseen. Mausta seos tomu- ja vaniljasokerilla. Tarkista maku.

Pursota suklaavaahto appelsiinien sisälle ja säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti. Nosta päälle ”hatut” ja koristele tuoreella mintulla.

Reseptin on laatinut

Dansukker