Appelsiini-rusinakeitto

4 annosta 10 minuuttia + jäähtyminen
Kylmä ja raikas appelsiinijälkiruoka, jota voit maustaa myös veriappelsiinilla.
Appelsiini-rusinakeitto
Arvioi: (17kpl)

Ainekset

  • 2 + 2 appelsiinia
  • 4 dl vettä
  • 3/4 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
  • (1/2 dl rusinoita)

Purista kahdesta appelsiinista mehu ja kaada kattilaan. Lisää vesi ja hyytelösokeri Multi. Keitä seosta puoli minuuttia.

(Lisää rusinat.) Leikkaa kaksi appelsiinia veitsellä kalvottomiksi lohkoiksi.* Lisää lohkot keittoon. Anna jäähtyä kylmäksi jääkaapissa. Tarjoa sellaisenaan tai esim. pienen korpun kera.
 

* Leikkaa appelsiinista molemmat päät pois. Aseta hedelmä tukevasti leikkuulaudalle toinen leikkuupinta tasoa vasten. Leikkaa kuori irti terävällä veitsellä niin, että myös uloin kalvo leikkaantuu irti. Ota hedelmä käteen ja irrottele pienellä veitsellä lohkot kalvoista.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker