Appelsiini-mansikkakuppikakut

25 keskikokoista ½ tuntia
Kuppikakut ovat suloisia juhlatarjottavia pieniin minimuffinivuokiin pursotettuina.
Appelsiini-mansikkakuppikakut
Arvioi: (9kpl)

Ainekset

  • 2 munaa
  • 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 dl öljyä
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 1/2 dl maitoa
  • yhden hyvin pestyn luomuappelsiinin kuoriraaste
  • 2 dl mansikoita paloiteltuna

Pinnalle

  • 2 1/2 dl vispikermaa
  • 4 rkl Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria tai maun mukaan
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • sitruunamelissan lehtiä
  • (mansikoita)

Riko kulhoon munat. Mittaa joukkoon muut ainekset ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi taikinaksi.

Valuta taikina muffini- tai leivosvuokiin. Jos käytössäsi on metallinen tai silikonista valmistettu muffinivuoka, kannattaa paperivuoat laittaa ensin muffinivuoan koloihin. Näin muffinit pitävät paremmin muotonsa.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä.

Vaahdota vispikerma. Mausta mansikanmakuisella tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota keoiksi muffinien pinnalle ja koristele sitruunamelissan lehdillä (ja mansikoilla). Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.

Vinkki!
Kuppikakut ovat myös suloisia juhlatarjottavia. Kun tarjottavaa on paljon, kannattaa ne valmistaa pieniksi suupaloiksi. Voit pursottaa taikinaa myös hyvin pieniin minimuffinivuokiin, jolloin saat suupaloja vieläkin enemmän.
  

Reseptin on laatinut

Dansukker