Appelsiini-mansikkahyytelö

4 annosta 5 minuuttia + jäähtyminen + marenkien valmistus
Pakastemansikoista, banaaneista ja appelsiinimehusta tehty hyytelöjälkiruoka koristellaan marengeilla.
Appelsiini-mansikkahyytelö
Arvioi: (4kpl)

Ainekset

  • 500 g pakastemansikoita
  • 2 suurta banaania
  • 8 dl appelsiinimehua
  • 2 ½ dl Dansukker Hyytelösokeria

Koristeeksi marenkeja

  • 3 valkuaista
  • ½ tl etikkaa tai sitruunamehua
  • 1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Erota kananmunan keltuaiset valkuaisista huolellisesti. Pienikin määrä keltuaista estää kuohkean valkuaisvaahdon syntymisen. Vaahdota valkuaiset puhtaassa, rasvattomassa teräs-, lasi- tai posliinikulhossa.

Vatkaa valkuaisia hieman. Lisää tilkka etikkaa tai sitruunamehua. Lisää sokeria vähitellen koko ajan valkuaisia vaahdottaen. Vatkaa kunnes vaahto on kovaa, kiiltävää ja niin kiinteää, että kulhon voi kääntää ylösalaisin vaahdon valumatta.

Tee valkuaisvaahdosta leivinpaperille pursottamalla tai lusikalla nostellen sen kokoisia ja muotoisia marenkeja kuin haluat. Kuivata marenkeja miedossa lämmössä, 75 astetta, noin 2 tuntia.

Jaa jäiset mansikat ja banaaniviipaleet annosmaljoihin.

Kiehauta appelsiinimehu. Sekoita hyytelösokeri mehuun ja kiehauta.

Kaada hyytelö maljoihin. Jäähdytä ja koristele marengeilla.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker