Appelsiini-mangokakku

12 tuntia
Kakku sopii munatonta tai gluteenitonta ruokavaliota noudattaville ja liivatetta välttäville.
Appelsiini-mangokakku
Arvioi: (20kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 300 g gluteenittomia suklaakeksejä (esim. Semper)
    • 100 g maidotonta margariinia

    Täyte

    • 4 dl kauravispiä (tai vastaava määrä soijavispiä)
    • 2 appelsiinia
    • 1 dl appelsiinimehua
    • 1 ½ dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
    • 2 prk (à 125 g) Piltti-mangososetta (tai muuta hedelmäsosetta)
    • 1 dl vaniljakreemijauhetta

    Koristelu

    • vihreitä Candy melts -nappeja (Confetista)
    • ½ dl appelsiinimehua
    • ½ dl Dansukker Hyytelösokeri Multia

    Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Kierrä vuoan sisäreunan ympärille reunakalvo tai leivinpaperisuikale. Murskaa suklaakeksit tehosekoittimessa tai kaulimella. Sulata margariini kattilassa ja lisää joukkoon keksimurska. Painele muruseos vuoan pohjalle ja n. 5 cm matkalta reunoille.

    Vatkaa kauravispi vaahdoksi. Raasta appelsiinien kuori ja sekoita vaahtoon.

    Purista mehua 1 desilitran verran. Laita appelsiinimehu ja hyytelösokeri Multi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 2 minuuttia. Sekoita hyytelön joukkoon mangosose.

    Vatkaa seos heti kaurakermavaahtoon. Lisää joukkoon vaniljakreemijauhe.

    Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

    Sulata Candy melts -napit suklaan tapaan mikrossa miedolla lämmöllä ja pursota ohuella pyöreällä tyllalla (2 mm) silmukoita ristiin rastiin kakun pinnalle.

    Laita appelsiinimehu ja hyytelösokeri Multi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lusikoi kiillettä silmukoiden keskelle. Kiille alkaa hyytyä nopeasti, joten laita kattila välillä liedelle, niin saat kiilteen uudestaan juoksevaksi.

    Vinkki!
    Kakku sopii munatonta tai gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.

    Maidotonta ruokavaliota noudattavien on huomioitava, että Sallisen vaniljakreemijauhe on laktoositonta ja gluteenitonta, mutta sisältää maitoproteiinia. Kakun voi tehdä myös ilman vaniljakreemijauhetta, mutta täyte on silloin jonkin verran löysempi. Candy meltsit sisältävät maitoa, mutta ne voi korvata maidottomalla tummalla suklaalla. Semperin keksit sisältävät hyvin pieniä määriä maitoa.

    Resepti: kinuskikissa.fi