Appelsiini-kinuskineliöt

noin 20 annosta tunti
Suklaalla ja maistuvalla appelsiinikinuskilla päällystetty herkkuleivonnainen.
Appelsiini-kinuskineliöt
Arvioi: (503kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 3 ½ dl vehnäjauhoja
    • ½ dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria tai Ruokokidesokeria
    • 2–3 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia

    Täyte

    • yhden appelsiinin raastettu kuori
    • 3 dl kuohukermaa
    • 175 g voita tai margariinia
    • 2 dl Dansukker Fariinisokeria tai Ruokokidesokeria
    • ½ dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
    • 1 rkl appelsiinivettä tai
    • appelsiiniaromia varovasti annostellen

    Pinnalle

    • 200 g appelsiinikrokanttisuklaata

    1. Mittaa pohjan ainekset kulhoon ja sekoita keskenään tasaiseksi taikinaksi. Vuoraa 20 x 30 cm kokoinen uunivuoka leivinpaperilla ja painele taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

    2. Valmista täyte. Pese appelsiini huolellisesti ja raasta kuori. Mittaa täytteen ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen 15–20 minuuttia, kunnes kinuski sakenee. Levitä appelsiinikinuski paistetun pohjalevyn päälle. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa.

    3. Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Levitä suklaa kinuskin päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa terävällä veitsellä sopiviksi annospaloiksi. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.

     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker