Appelsiini-cantuccini (italialaiset korput)

noin 50 kpl 1 tunti 15 minuuttia
Appelsiinin makuiset italialaiset cantuccini-keksit maistuvat kahvin ja teen kera.
Appelsiini-cantuccini (italialaiset korput)
Arvioi: (13kpl)

Ainekset

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 2 rkl Cointreau- tai Grand Marnier -likööriä
  • 1 luomuappelsiinin raastettu kuori
  • 2 rkl voita tai margariinia
  • 2 kananmunaa
  • 200 g kuorittuja manteleita

Mittaa kuivat ainekset kulhoon. Lisää likööri, appelsiininkuori, rasva ja munat ja sekoita taikinaksi. Sekoita joukkoon mantelit. Pane taikina muovipussiin ja anna levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

Jaa taikina kahteen osaan ja pyörittele niistä tankoja (halkaisija noin 3 cm) jauhotetulla leivinpöydällä. Pane tangot leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 12 minuuttia. Leikkaa tangot 1 1/2 cm:n levyisiksi paloiksi. Pane palat takaisin pellille ja peitä leivinpaperilla. Paista vielä 10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä. Säilytä kuivassa.

Reseptin on laatinut

Dansukker