Anzacs

noin 15 kpl 30 minuuttia
Anzac-keksien nimi tulee sanasta Australian and New Zealand Army Corps. Keksejä lähetettiin 1. maailmansodassa Gallipolissa taistelleille sotilaille.
Anzacs
Arvioi: (21kpl)

Ainekset

  • ½ dl kaurahiutaleita
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1¼ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 dl rusinoita
  • ½ dl mantelirouhetta
  • vajaa ½ dl vettä
  • 65 g (suolatonta) voita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl Dansukker Vaaleaa Siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia

Sekoita kaurahiutaleet, kookoshiutaleet, vehnäjauhot, sokeri, rusinat ja mantelirouhe kulhossa. Sekoita vesi, voi, leivinjauhe ja siirappi kattilassa ja kuumenna seosta, kunnes voi on sulanut. Kaada seos kulhoon ja sekoita nopeasti.

Nostele taikinasta pieniä kokkareita leivinpaperilla vuoratulle pellille 5 cm:n välein. Paista uunin keskiosassa 150 asteessa noin 15 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä pari minuuttia pellillä ennen kuin siirrät ne ritilälle. Säilytä Anzac-pikkuleipiä kannellisessa rasiassa.

Reseptin on laatinut

Dansukker