Ananassima

8 litraa 1 vrk + n. 7 vrk
Vappujuhlia voi viettää vaikka havaijilaisittain! Tarjoa silloin juomana ananassimaa.
Ananassima
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 8 l vettä
  • 2 tölkkiä à 230 g ananasmurskaa
  • 400 g Dansukker Taloussokeria
  • 400 g Dansukker Fariinisokeria
  • 3 limetin mehu
  • 1/5 tl tuorehiivaa
  • rusinoita

Kiehauta vesi ja ananakset. Sekoita joukkoon sokerit. Nosta kattila levyltä. Lisää limettien mehu. Jäähdytä kädenlämpöiseksi.
Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita joukkoon.
Anna siman käydä huoneenlämmössä kannen tai liinan alla noin 24 tuntia.
Siivilöi ja pullota sima puhtaisiin pullohin. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina.
Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä (jääkaapissa) valmistumisaika on noin viikko.

Resepti ja kuva: Sweet Food O’mine