Amorin laskiaiskranssi

2 ½ tuntia
Kun ystävänpäivä ja laskiainen osuvat lähekkäin, voit juhlia molempia mansikanmakuisella tomusokerilla kuorrutetulla isolla kermatäytteisellä pullalla.
Amorin laskiaiskranssi
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Taikina

    • 100 g voita
    • 2 ½ dl täysmaitoa
    • 25 g hiivaa
    • 1 dl Dansukker Taloussokeria
    • 1 rkl kardemummaa
    • ½ tl suolaa
    • ½ munaa
    • 8–9 dl vehnäjauhoja

    Pinnalle ennen paistoa

    • 1 muna

    Täyte

    • 4 dl vispikermaa
    • 1 dl Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria
    • pinkkiä elintarvikeväriä

    Kuorrute

    • 2 ½ dl Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria
    • 1 ¾ rkl vettä
    • sydän-koristerakeita

    Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Sekoita maitoon sokeri, kardemumma, suola ja puolikas muna (saat munan puolitettua, kun rikot rakenteen desilitramitassa). Lisää noin puolet jauhoista vähän kerrallaan ja vatkaa taikinaa hetken aikaa. Sekoita taikinaan vähitellen loput jauhoista kädellä tai yleiskoneen taikinakoukulla vaivaten. Lisää voisula, kun jauhoja on jäljellä noin kolmasosa. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista ja kädestä (tai taikinakoukusta).

    Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.

    Erota taikinasta noin 2/3 kokoinen pala kranssia varten (lopusta taikinasta voit leipoa tavallisia pullia). Leivo palasta tasainen ”limppu”. Laita pellille leivinpaperin päälle. Puhkaise keskelle reikä ja venytä sormilla isommaksi, jotta saat tasaisen, donitsimaisen muodon. Anna kohota liinalla peitettynä 20–30 minuuttia. Voitele pinta munalla.

    Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Suojaa tarvittaessa foliolla, mikäli pinta tummuu ennen paistoajan täyttymistä. Anna jäähtyä ritilän päällä.

    Leikkaa kranssista hattu pois. Siivilöi kerman joukkoon mansikkatomusokeri vatkaimella alkuun rauhallisesti sekoittaen. Voimista kerman vaaleanpunaista sävyä lisäämällä elintarvikeväriä. Vatkaa kerma sitten vaahdoksi. Laita pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla. Pursota kermavaahtoa pullakranssin pohjan päälle kahdeksi kerrokseksi, jotta saat paksun kermatäytteen.

    Laita hattuosa päälle.

    Yhdistä mansikkatomusokeri ja vesi keskenään. Seoksen tulee olla melko paksua. Tarkkaa määrää on vaikea antaa, sillä parikin tippaa nestettä muuttaa rakennetta. Kuorrutteen täytyy levittyä tasaisesti, mutta se ei saa valua pullan päältä pois.

    Voit levittää kuorrutteen lusikan avulla. Kuorrutteelle saa siistin reunan, kun pursottaa rajat ennen levittämistä. Kuivahtaminen tapahtuu nopeasti, joten ripottele pinnalle koristerakeita pieni osio kerrallaan.

    Resepti ja kuva: Kinuskikissa