Aarrekakku

Pienet hurjat merirosvot löytävät kolikkoaarteen vaniljaisen marenkikakun muodossa.

7 tuntia

Arviot (10 kpl)

Ainekset

Marenkipohja
3 valkuaista
1½ dl Dansukker Taloussokeria

Täyte

3 dl vaahdotettavaa vaniljakastiketta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
merkkareita ja muita makeisia

Ohjeet

Kaada valkuaiset huolellisesti kuivattuun, puhtaaseen kulhoon. Lisää ½ dl sokeria ja vatkaa aineksia sähkövatkaimella pienimmällä nopeudella 30 sekuntia. Jatka vatkaamista suurimmalla nopeudella, kunnes vaahto on kovaa ja kiinteää. Sekoita varovasti loput sokerista vaahdon joukkoon.

Levitä taikina ympyrän muotoon (halkaisija runsaat 20 cm) leivinpaperille. Paista 100 asteessa noin tunti. Anna pohjan jäähtyä.

Vaahdota vaniljakastike ja vaniljasokeri. Levitä vaahto marenkipohjan päälle. Laita kakku pakastimeen 4–5 tunniksi.

Koristele merkkareilla ja muilla herkullisilla ”aarteilla” ennen tarjoilua.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.