Chutney – voimakkaasti maustettu lisäke

Chutney on peräisin Intiasta. Chutney-nimen perustana on hindin kielen sana "catni", joka tarkoittaa voimakkaasti maustettua. Niinpä chutneya käytetäänkin mausteena ja maun antajana – ei pelkästään intialaisissa curryruoissa, vaan myös muissa liha-, kala- ja linturuoissa. Kesän marjoista ja hedelmistä voit valmistaa monenlaista chutneya.

Jäljempänä löydät seuraavat reseptit: Mangochutney, Chilillä ja kookoksella maustettu raparperichutney, Raparperichutney, Hedelmächutney, Kipakka omenachutney, Päärynächutney, Kesäinen chutney, Porkkanachutney, Hapanimelä viikuna-tomaattikastike (chutney) ja Aprikoosichutney.

Mangochutney

Mangochutney

Chilillä ja kookoksella maustettu raparperichutney

Chilillä ja kookoksella maustettu raparperichutney

Raparperichutney

Raparperichutney

Hedelmächutney

Hedelmächutney

Kipakka omenachutney

Kipakka omenachutney

Päärynächutney

Päärynächutney

Kesäinen chutney

Kesäinen chutney

Porkkanachutney

Porkkanachutney

Hapanimelä viikuna-tomaattikastike (chutney)

Hapanimelä viikuna-tomaattikastike (chutney)

Aprikoosichutney

Aprikoosichutney