Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kahvikakut kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen kakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!


Maustekakkua siirappi-suklaakastikkeella ja puolukoilla

Maustekakkua siirappi-suklaakastikkeella ja puolukoilla

12 palaa 1 ½ tuntia
Jouluinen maustekakku on kuorrutettu maistuvalla siirappi-suklaakastikkeella ja puolukoilla.
Ainekset

2 3/4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kutakin: kardemummaa, kanelia, inkivääriä
½ tl jauhettua neilikkaa
1 ½ dl Dansukker Tummaa Siirappia
125 g voita tai margariinia sulatettuna
2 kananmunaa
1 dl kermaviiliä tai piimää
Siirappi-suklaakastike
1 ½ dl Dansukker Tummaa Siirappia
100 g tummaa suklaata
Pinnalle
2 dl jäisiä puolukoita


1. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen vuoka (ø 19 cm). 

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

3. Mittaa jauhot, leivinjauhe sekä mausteet kulhoon ja sekoita.

4. Lisää siirappi, munat, rasva ja kermaviili. Sekoita hyvin. Anna taikinan seistä pari minuuttia, sekoita vielä kerran ja kaada taikina vuokaan.

5. Paista uunissa 45–50 minuuttia, kokeile kypsyys ennen uunista ottoa cocktailtikulla kakun keskeltä. Siirrä vähän jäähtynyt kakku tarjoiluvadille ja jäähdytä haaleaksi.

6. Valmista kastike hetkeä ennen tarjoilua: Kuumenna siirappi noin 50 asteeseen. Siirrä kattila liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita ja jäähdytä hetken aikaa kunnes kastike on kinuskimaista. Valuta puolet kastikkeesta kakun päälle ja ripottele jäiset puolukat pinnalle. Tarjoa loppukastike erikseen.

Vinkki!
Kakku maistuu parhaimmalta huoneenlämpöisenä. Lämmitä jääkaapissa säilytettyä kakkua mikrouunissa.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Gluteeniton taatelikakku

Gluteeniton taatelikakku

noin 1 1/2 l:n kakkuvuoka 1½ tuntia
Jouluun kuuluu taatelikakku, joka maistuu herkulliselta myös gluteenittomana.
Ainekset

200 g voita
2,5 dl vettä
150 g kivettömiä taateleita
2 kananmunaa
150 g Dansukker Fariinisokeria
50 g Dansukker Taloussokeria
1 dl kuohukermaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
1 tl psylliumia
1 tl ksantaania
100 g perunajauhoja
125 g riisijauhoja


1. Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.
2. Voitele kakkuvuoka huolella ja jauhota riisijauholla.
3. Mittaa taatelit, vesi sekä voi kattilaan. Keitä seosta matalalla lämmöllä noin 15 min tai kunnes taatelit ovat pehmenneet ja soseutuneet. Aseta seos sivuun jäähtymään.
4. Siivilöi kuivat aineet keskenään samaan kulhoon ja sekoita huolellisesti esimerkiksi haarukkaa apuna käyttäen.
5. Vaahdota munat sekä sokerit keskenään voimakkaasti vatkaten.
6. Lisää huoneenlämpöinen taateli-voiseos hiljalleen muna-sokerivaahtoon jatkuvasti vatkaten.
7. Lisää kuivat aineet sekä kuohukerma osissa vuorotellen taikinaan jatkaen samalla vatkaamista.
8. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 60–70 minuuttia.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker

Englantilainen hedelmäkakku

Englantilainen hedelmäkakku

8–10 annosta 75 minuuttia + maustuminen
Aito englantilainen hedelmäkakku on tumma ja voimakas kakku aikuiseen makuun.
Ainekset

200 g kivettömiä taateleita
75 g korintteja
100 g sukaatteja
2 dl mantelilikööriä tai konjakkia
1 dl Dansukker Fariinisokeria tai Ruokokidesokeria
150 g pehmeää voita
2 munaa
1 tl manteliaromia
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
½ tl inkivääriä tai pomeranssia
75 g rouhittuja pekaani- tai saksanpähkinöitä
yhden sitruunan kuori ja mehu
(kokonaisia pekaani- tai saksanpähkinöitä)


Leikkaa taatelit pieniksi kuutioiksi. Laita ne kattilaan korinttien ja sukaattien kanssa. Mittaa joukkoon mantelilikööri tai konjakki. Kiehauta.

Vaahdota sokeri ja voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää joukkoon manteliaromi sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele tasaiseksi taikinaksi. Pese sitruuna hyvin harjalla ja raasta kuori. Lisää se taikinaan yhdessä puristetun sitruunamehun kanssa. Sekoita.

Vuoraa halkaisijaltaan 20–22 cm tasapohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja laita halutessasi vuoan pohjalle vuokaa kiertämään hieman pähkinöitä. Laita varovasti päälle taikina ja levitä tasaiseksi. Paista 150–175-asteisessa uunissa noin tunti.

Kääri kakku leivinpaperiin ja folioon ja anna maustua useita päiviä.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Maustekakku

Maustekakku

yksi iso tai kaksi pientä kakkua 1 tunti
Aikoinaan siirappipurkin kyljestä tutuksi tullut helppo ja herkullinen maustekakun ohje.
Ainekset

4 dl piimää tai kermaviiliä
2 dl Dansukker Tummaa siirappia
1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
7 dl vehnäjauhoja
3 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1 1/2 tl soodaa
(2 dl rusinoita)
175 g sulatettua voita tai margariinia


Sekoita piimä, siirappi ja sokeri kulhossa. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet (ja rusinat). Lisää sulatettu rasva.

Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 2,5 l). Paista 175 asteessa 45–60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys esim. cocktailtikulla. Jos taikinaa ei tartu tikkuun, kakku on kypsä. Kumoa hieman jäähtyneenä.

Koristele kakku siivilöimällä päälle Dansukker Tomusokeria juuri ennen tarjoilua.

Vinkki!
Maustekakku maistuu parhaimmalta jäähtyneenä ja soveltuu hyvin pakastettavaksi.

Tämä kakku sopii kananmunalle allergisille. 

Maidottoman kakun saat, kun korvaat piimän maustamattomalla soijajogurtilla ja käytät maidotonta margariinia.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker

Helppo taatelikakku

Helppo taatelikakku

noin 1 1/2 l:n kakkuvuoka 1,5 tuntia
Fariinisokeri antaa mehevän maun joulun helpoimmalle taatelikakulle.
Ainekset

1 pkt (250 g) kivettömiä, prässättyjä taateleita
1 1/2 dl vettä
1 3/4 dl Dansukker Fariinisokeria tai Taloussokeria
150 g voita tai margariinia
1 1/2 rkl Dansukker Vaniljasokeria
2 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
Koristeluun 

Dansukker Tomusokeria


1. Voitele ja korppujauhota (pitkänomainen) kakkuvuoka.

2. Pilko taatelit. Pane palat, vesi ja sokeri noin 2 litran kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa poreillen 2–3 minuuttia.

3. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää paloiteltu rasva joukkoon.

4. Kun rasva on sulanut ja seos on haaleaa lisää vaniljasokeri ja munat esim. puuhaarukalla hyvin sekoittaen.

5. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita kunnolla.

6. Kaada taikina vuokaan. Paista 150–170 asteessa 60–70 minuuttia.

7. Anna kakun jäähtyä noin 15 minuuttia ennen tarjoiluvadille kumoamista.

8. Siivilöi ohut kerros Dansukker Tomusokeria kakun pinnalle ennen tarjoamista.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Omenatarhan maustekakku

Omenatarhan maustekakku

1½ tuntia
Omenoista, saksanpähkinöistä ja kuorrutteesta uutta makua mausteiseen kahvikakkuun.
Ainekset

3 Granny Smith -omenaa pieninä paloina (noin 300 g)
3 dl Dansukker Tummaa Siirappia
3 kananmunaa
2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 ½ dl auringonkukkaöljyä
5 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 ½ tl soodaa
1 rkl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
½ tl neilikkaa
½ tl merisuolahiutaleita
2 dl saksanpähkinöitä rouhittuna

Kuorrutus
1 ¼ dl Dansukker Tomusokeria
2 rkl kermaa
½ dl maustamatonta tuorejuustoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 ½ rkl vettä


1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota 2 litran kakkuvuoka.

2. Sekoita kulhossa omenapalat, siirappi, kananmunat, ruokokidesokeri, vaniljasokeri ja öljy.

3. Sekoita toisessa kulhossa keskenään muut ainekset paitsi pähkinärouhe. Lisää jauhoseos vähitellen omenaseokseen, kunnes saat tasaisen taikinan. Sekoita lopuksi pähkinät joukkoon.

4. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla 55–60 minuuttia. Jos kakun pinta uhkaa tummua, peitä se leivinpaperilla. Tarkista kypsyys. Ota kakku pois uunista ja kumoa hieman jäähtyneenä.

5. Vatkaa kuorrutuksen ainekset. Lisää tarvittaessa vettä, jos seos on liian paksua.

6. Kaada kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 20 minuuttia ennen tarjoilua.

Vinkki!
Halutessasi enemmän kuorrutetta tee se kaksinkertaisena annoksena.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Suklaa-viskikakku

Suklaa-viskikakku

25–30 palaa 1½ tuntia + 2vrk
Viskillä ja appelsiinilla maustetun suklaakakun annetaan mehevöityä pari vuorokautta.
Ainekset

200 g voita tai margariinia
4 dl (200 g) Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
3 kananmunaa
3 3/4 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kanelia
1 tl jauhettua neilikkaa
150 g tummaa suklaata rouhittuna
1 pienen luomuappelsiinin raastettu kuori
1/2 dl appelsiinista puristettua mehua

Kostutus
3/4 dl vettä
3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3/4 dl viskiä

Kuorrutus
3 dl Dansukker Tomusokeria 
2 rkl viskiä
noin 2 rkl appelsiinista puristettua mehua


Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokerit kuohkeaksi. Lisää munat koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet, leivinjauhe ja mausteet, lisää seos taikinaan kevyesti sekoittaen. Lisää suklaarouhe, appelsiininkuoriraaste ja -mehu.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun  1 1/2–2 litran vuokaan. Paista 175 asteessa noin 60 minuuttia. Peitä kakku tarvittaessa alumiinifoliolla paiston loppupuolella pinnan liiallisen tummumisen ehkäisemiseksi. Anna kakun jäähtyä noin 30 minuuttia ennen kumoamista. Kakku saa jäädä hiukan kosteaksi keskeltä.

Kiehauta vesi ja sokeri, lisää viski. Valuta kostutusliemi kakun päälle. Peitä kelmulla, pane jääkaappiin ja anna kakun mehevöityä pari vuorokautta.

Sekoita kuorrutuksen aineet ja valuta kuorrutus kakun päälle. Anna kuorrutuksen kovettua ennen tarjoilua.

Vinkki!
Herkullinen suklaa-viskikakku on myös mainio lahjaidea.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Helppo ja kevyt joulukakku

Helppo ja kevyt joulukakku

1,5 tuntia
Helppotekoinen ja vähärasvainen jouluinen taateli-maustekakku.
Ainekset

2 dl silputtua taatelia, viikunaa tai rusinoita
1 dl Dansukker Tummaa siirappia
1 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
3 dl piimää
1 dl juoksevaa margariinia tms. rasvaa
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 rkl piparkakkumaustetta
(tai 1 tl inkivääriä, kanelia, neilikkaa, pomeranssinkuorta ja kardemummaa)

Pinnalle
Dansukker Tomusokeria


Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka.

Silppua kuivatut hedelmät kulhoon. Mittaa joukkoon siirappi, fariinisokeri, piimä ja rasva. Sekoita joukkoon munat.

Mittaa toiseen kulhoon jauhot, kohotusaineet ja mausteet. Seulo kuivat aineet siivilän läpi kosteiden aineiden joukkoon. Sekoita hyvin ja kaada vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Anna jäähtyä.

Seulo jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria. Korista vati puolukanvarvuilla.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Piimäkakku (gluteeniton)

Piimäkakku (gluteeniton)

15 annosta 1 tunti 15 minuuttia
Leivo mausteinen piimäkakku gluteenittomana
Ainekset

3 munaa
3 dl piimää
3 dl Dansukker Luomuruokosokeria tai Fariinisokeria
5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 rkl kanelia
2 tl kardemummaa
2 tl neilikkaa
2 tl inkivääriä
½ tl pomeranssinkuorta
2 tl hyvin pestyn luomuappelsiinin kuoriraastetta
2 tl ruokasoodaa
100 g sulatettua voita tai margariinia

Vuokaan
voita
kookoshiutaleita

Pinnalle
Dansukker Tomusokeria 


Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi kulhossa ja laita taikina voideltuun ja kookoshiutaleilla jauhotettuun kakkuvuokaan, jonka vetoisuus on noin 1–1 ½ litraa.

Paista 150–175-asteisessa uunissa 50–60  minuuttia.

Jäähdytä hetki ja kumoa.

Siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Taateli-kookoskakku

Taateli-kookoskakku

25-30 palaa 1½ tuntia
Mehevä taateli-kookoskakku maistuu kahvin kanssa tai jälkiruokana (madeiralla maustetun) kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.
Ainekset

1 pkt (250 g) kivettömiä, prässättyjä taateleita
1 1/2 dl vettä
175 g margariinia tai voita
175 g Dansukker Tummaa Muscovadosokeria TAI Fariinisokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kookoshiutaleita
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl jauhettua kanelia
1 1/2 tl leivinjauhetta
150 g turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia

Pinnalle
Dansukker Tomusokeria


Voitele 1 1/2–2 litran kakkuvuoka ja leivitä se kookoshiutaleilla. Pilko taatelit. Pane palat ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa poreillen 2–3 minuuttia. Jäähdytä.

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja muscovado vaaleaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää puolet jauhoista taikinaan ja vatkaa hyvin 2 minuuttia. Lisää loput jauhot, taatelihillo ja jogurtti ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan. Paista 150 asteessa*  60–70 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys puutikulla. Anna kakun jäähtyä 15 minuuttia ennen tarjoiluvadille kumoamista. Siivilöi ohut kerros tomusokeria kakun pinnalle ennen tarjoamista.

*HUOM! Taateli-kookoskakun alhainen paistolämpötila pitää kakun mehevänä ja estää vuoan leivityskookoshiutaleiden palamisen. Paistolämpötilaan vaikuttaa myös uunin tehokkuus, nosta tarvittaessa lämpötilaa 160–170 asteeseen tai paista kakkua hiukan pidempään.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Puolukkainen maustekakku

Puolukkainen maustekakku

1 tunti 15 minuuttia
Hyvin mausteisen kakun ja puolukan ystävän suosikkileivonnainen
Ainekset

100 g pehmeää voita tai margariinia
2 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
2 kananmunaa
1 1/2 dl kermaviiliä
1 dl puolukkahilloa
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
1 maustemitta maustepippuria
(tai 2 rkl piparkakkumaustetta)
1 tl soodaa


Vaahdota rasva ja fariinisokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita joukkoon kermaviili ja hillo. Sekoita keskenään jauhot, mausteet ja sooda ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (noin 2 l). Kypsennä kakku uunin alaosassa 175 °C 45–55 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vinkki!
Tarjoa kakkua kermavaahdon ja puolukkahillon kera.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Taateli-maustekakku

Taateli-maustekakku

noin 15 annosta 1½ tuntia
Tässä jouluisessa reseptissä yhdistyvät taatelikakku ja maustekakku.
Ainekset

200–250 g kivettömiä taateleita
3 dl glögiä tai vettä
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
200 g voita
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
100 g appelsiininkuoripaloja

Vuokaan
n. 25 g voita tai juoksevaa margariinia
n. ¾ dl kookoshiutaleita tai korppujauhoja


Paloittele taatelit hieman pienemmiksi. Laita kattilaan yhdessä glögin tai veden kanssa. Mittaa joukkoon myös sokeri. Anna kiehua hiljalleen, kunnes taatelit ovat pehmenneet. Sammuta liesi ja lisää joukkoon voi. Anna sulaa joukkoon. Vaahdota seos ja lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja appelsiininkuoripalat. Sekoita taikina tasaiseksi.

Voitele ja jauhota kahvikakkuvuoka (1 ½–2 l) ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä 150–175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin tunti. Kumoa ja anna jäähtyä.

Kakku säilyy mehevänä noin kolme päivää.

Vinkki!
Voit lisätä taikinaan myös muita jouluun sopivia mausteita, kuten neilikkaa, tai korvata mausteet piparkakkumausteella.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Arabialainen maustekakku karpalokastikkeen ja kermavaahdon kera

Arabialainen maustekakku karpalokastikkeen ja kermavaahdon kera

30–35 palaa 75 minuuttia
Tarjoa kahvikakkuklassikko vaihteeksi karpalokastikkeen ja smetana-kermavaahdon kera.
Ainekset

300 g voita tai margariinia
6 dl Dansukker Fariinisokeria
3 tl Dansukker Vaniljasokeria
5 kananmunaa
7 1/2 dl vehnäjauhoja
4 1/2 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl kanelia
1 tl muskottipähkinää
ripaus suolaa
1 1/2 dl pähkinä- tai mantelirouhetta
2 tl luomusitruunan raastettua kuorta
2 dl kermaviiliä tai jogurttia

Pinnalle
Dansukker Tomusokeria


Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat vaahtoon yksitellen, koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita kaikki kuivat aineet ja sitruunankuoriraaste keskenään. Lisää jauhoseos ja kermaviili taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 60 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla, kakku saa jäädä hiukan kosteaksi keskeltä. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Siivilöi tomusokeria pinnalle.

Karpalokastike
200 g karpaloita
1 1/4 dl Dansukker Hillo-marmeladisokeria
3/4 dl madeiraa

Mittaa aineet kattilaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä poreillen 3–4 minuuttia. Jäähdytä.

Kermavaahto
2 dl kuohukermaa
120 g smetanaa
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Vatkaa kerma ja smetana vaahdoksi, mausta sokerilla.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Lisää joululeivonnaisten ohjeita »