Ihanat joululeivonnaiset

Leivonta ja ihanat tuoksut tekevät joulun. Perinteisten suosikkireseptien ohella on hauska kokeilla uusia herkkuja ja antaa juhlavia makuelämyksiä vaikka lahjaksi.


Kinuskinen maustetäytekakku

Kinuskinen maustetäytekakku

20 annosta 2 tuntia
Helppo jouluinen maustekakku saa uutta makua ja mehevyyttä tuorejuustotäytteestä ja kinuskikuorrutuksesta.
Ainekset

Kakku
5 ½ dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl kutakin: kardemummaa, kanelia, inkivääriä
1 tl jauhettua neilikkaa
3 dl Dansukker Tummaa siirappia
250 g voita tai margariinia sulatettuna
4 kananmunaa
2 dl kermaviiliä
Kostutus
1 dl appelsiinista puristettua mehua
Muscovadokinuski
2 dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
2 dl kuohukermaa
Täyte
300 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 21 %)
100 g voita huoneenlämpöisenä
3 dl Dansukker Tomusokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 luomuappelsiinin kuoriraaste
Viimeistelyyn
2 dl jäisiä puolukoita


1. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen vuoka (ø 19 cm, reuna 12 cm).

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

3. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe kulhoon, lisää mausteet ja sekoita.

4. Lisää siirappi, munat, rasva ja kermaviili. Sekoita hyvin. Anna taikinan seistä pari minuuttia, sekoita vielä kerran ja kaada taikina vuokaan.

5. Paista uunissa noin 60 minuuttia. Kokeile kypsyys ennen uunista ottoa cocktailtikulla kakun keskeltä. Jäähdytä 5 minuuttia ja kumoa kakku. Anna jäähtyä.

6. Mittaa muscovadokinuskin aineet kattilaan, keitä n. 15 minuuttia, sekoita välillä. Jäähdytä haaleaksi.

7. Sekoita täytteen aineet keskenään esim. lastalla. Leikkaa kakku kolmeksi tasapaksuksi levyksi, kostuta levyt. Siirrä pohjalevy tarjoiluvadille. Levitä runsas 1/3 täytettä päälle, jatka samoin seuraavan kerroksen kanssa. Pane kansilevy päälle, levitä loput täytteestä ja ripottele puolet puolukoista pinnalle. Valuta kinuski päälle ja viimeistele puolukoilla.

Anna kakun makujen tasaantua vartti ennen tarjoamista.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Manteli-kinuskipikkuleivät

Manteli-kinuskipikkuleivät

noin 25–30 kpl 45 minuuttia
Täytä kaunis vanha rasia herkullisilla pikkuleivillä ja ilahduta ystävää.
Ainekset

125 g huoneenlämpöistä voita
1 dl Dansukker Tomusokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 hyppysellistä suolaa
1 munanvalkuainen
2,25 dl vehnäjauhoja
Täyte
20 g voita
1 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
1 1/2 rkl Dansukker Fariinisokeria
1/2 dl mantelirouhetta


1. Vaahdota voi, sokerit ja suola. Lisää valkuainen ja vehnäjauhot. Vatkaa notkeaksi taikinaksi.

2. Jaa taikina kahteen osaan. Pyöritä niistä noin 2 cm paksuiset tangot. Pane tangot leivinpaperoidulle pellille ja litistä kevyesti. Paina keskelle syvennys täytettä varten. Siirrä jääkaappiin odottamaan.

3. Pane täytteen ainekset kasariin ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat sekoittuneet. Kaada seos silikonialustalle tai öljytylle leivinpaperille. Anna jäähtyä.

4. Pyörittele täyte kahdeksi rullaksi ja painele rullat taikinatankojen syvennyksiin.

5. Paista 190-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia. Ota pelti uunista ja leikkaa tangot heti viipaleiksi. Jäähdytä. 
 

Reseptin on laatinut

Dansukker

Viikunapiilot

Viikunapiilot

noin 20 kpl 30 minuuttia
Näissä rapeissa, pienissä herkkuleivonnaisissa on viikunamarmeladisydän.
Ainekset

250 g huoneenlämpöistä voita
1 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria tai Tummaa Muscovado ruokosokeria
1 1/2 tl Dansukker Vaniljasokeria
4 1/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
viikunamarmeladia

 

pieniä muffinivuokia (ø n. 4 cm)


1. Vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi.

2. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja kääntele vaahdon joukkoon.

3. Jaa taikina 20 muffinivuokaan, tasoita pinta ja paina keskelle kolo jauhotetulla sormella.

4. Lusikoi tai pursota koloihin huoneenlämpöistä viikunamarmeladia.

5. Paista 200 °C uunin alaosassa 14–16 minuuttia, kunnes leivonnaiset ovat kauniin värisiä. Jäähdytä.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Sitruunajuustokakku ja basilikapestoa

Sitruunajuustokakku ja basilikapestoa

10–12 palaa 20 minuuttia + 4 tuntia
Ihanan raikas sitruunajuustokakku tarjoillaan herkullisen makean basilikapeston kera. Maista ja ihastu!
Ainekset

Pohja
40 g sulatettua voita
10 digestivekeksiä
1 tl jauhettua kardemummaa
Täyte
3 keltuaista
1 1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 20– 22 %)
3 dl kuohukermaa
1/2 luomusitruunan kuori ja mehu
Makea pesto
1 ruukku basilikaa
1 ruukku lehtipersiljaa
1/2 dl paahdettuja pinjansiemeniä
1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl Dansukker Vaaleaa siirappia
Koristeluun
paahdettuja pinjansiemeniä, basilikanlehtiä


1. Sekoita pohjan ainekset monitoimikoneessa. Painele seos pyöreään irtopohjavuokaan (ø n. 22 cm).

2. Vatkaa keltuaiset ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.

3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele se juustoseokseen. Mausta sitruunan mehulla ja kuoriraasteella.

4. Kaada täyte vuokaan ja pane pakastimeen vähintään 4 tunniksi.

5. Sekoita peston ainekset tehosekoittimessa. Ota juustokakku huoneenlämpöön 20 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele ja tarjoa peston kera.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker

Inkiväärikeksit

Inkiväärikeksit

noin 20 kpl 30 minuuttia + 12 tuntia
Mukavan rapeat keksit saavat makua inkivääristä, suklaasta, pähkinöistä ja manteleista.
Ainekset

200 g pehmeää voita
1 1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 rkl Dansukker Vaaleaa siirappia
1/2 dl manteleita
1/2 dl hasselpähkinöitä
75 g suklaata
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 1/2 tl jauhettua inkivääriä


1. Vaahdota voi, sokeri ja siirappi.

2. Rouhi mantelit, pähkinät ja suklaa. Lisää ne voi-sokerivaahtoon.

3. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut jauhot, sooda, vaniljasokeri ja inkivääri. Työstä notkeaksi taikinaksi.

4. Muotoile taikinasta kaksi 4–5 cm:n paksuista tankoa. Kääri tangot kelmuun ja pane yöksi jääkaappiin.

5. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

6. Ota tangot jääkaapista ja anna niiden lämmetä hetki huoneenlämmössä. Leikkaa tangot 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi leivinpaperoidulle uunipellille. Paista noin 10–12 minuuttia.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Marjaisa glögikakku

Marjaisa glögikakku

8–10 annosta noin 8 tuntia
Jouluinen hyydytetty kakku kuorrutetaan pakastemarjoilla ja glögillä.
Ainekset

Pohja
2 munaa
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
¾ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl kanelia

Kostutus
½ dl maitoa
½ tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte
4 liivatelehteä
2 ½ dl vispikermaa
250 g maitorahkaa tai tuorejuustoa
100 g sulatettua valkosuklaata
½–1 tl piparkakkumaustetta
½ dl vettä

Pinnalle
400 g pakastemarjasekoitusta
3 dl vahvaa glögijuomaa
3 liivatelehteä
vettä


Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.

Vuoraa halkaisijaltaan 22–24 cm irtoreunainen kakkuvuoka leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa pohja ja jäähdytä.

Vuoraa sama paistovuoka uudella leivinpaperilla. Laita jäähtynyt pohjalevy takaisin vuokaan ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon maitorahka ja tuorejuusto sekä piparkakkumauste.

Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Sekoita sulatettu valkosuklaa kerma-rahkaseoksen joukkoon.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Tarkista maku.

Kaada täyte vuokaan ja anna kakun hyytyä muutama tunti jääkaapissa.

Ripottele pinnalle marjat. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Kiehauta glögi. Purista joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet.  Anna liemen jäähtyä hetki.

Lusikoi hieman jäähtynyt liemi vuokaan marjojen päälle. Laita jääkaappiin hyytymään.

Irrota kakku vuoasta veitsellä varovasti irrottaen. Siirrä tarjoiluvadille.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Jouluiset muffinit

Jouluiset muffinit

8–12 kpl 45 minuuttia
Tuorejuustolla kuorrutetut muffinit saavat makua jouluisista mausteista.
Ainekset

3 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl manteli- tai pähkinärouhe-rusinasekoitusta TAI
1 dl kuivattuja karpaloita
1 tl soodaa
2 tl jauhettua kanelia
½ tl jauhettua inkivääriä
100 g voita tai margariinia sulatettuna
2 kananmunaa
½ dl Dansukker Tummaa Siirappia
½ prk (100 g) kermaviiliä

Kuorrutus
200–250 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 20–25 %) tai mascarponea
2 dl Dansukker Tomusokeria
jauhettua kanelia


Mittaa jauhot, sokerit, mantelirouhe-rusinaseos, sooda ja mausteet kulhoon. Sekoita hyvin. Pyöräytä kuoppa kuivien aineiden keskelle ja lisää sulatettu, haalea rasva, kananmunat, siirappi ja kermaviili. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Annostele taikina muffinivuokiin. Paista uunissa 200 asteessa 16–18 minuuttia. Muffinien koko vaikuttaa paistoajan pituuteen.

Vatkaa kuorrutuksen aineet kuohkeaksi ja levitä tai pursota kuorrutus jäähtyneiden muffinien päälle. Viimeistele kuorrutus kaneliripauksella.

Muffinit ovat tuoreina parhaimmillaan.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Caramel Cheesecake

Caramel Cheesecake

10–12 annosta 1½ tuntia
Uunissa paistettava makoisa kinuskijuustokakku
Ainekset

Pohja
12 Digestive-keksiä
75 g sulatettua voita tai margariinia
1 rkl kanelia

Täyte
600 g maustamatonta tuorejuustoa
2 ½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
½ luomusitruunan raastettu kuori
4 isoa munaa
1 ½ dl kuohukermaa

Kinuskikastike
2 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 dl Dansukker Vaaleaa siirappia
100 g voita tai margariinia
½ tl Dansukker Vaniljasokeria


Aloita kinuskikastikkeesta. Sekoita kuohukerma, sokeri, voi ja siirappi kattilassa. Keitä, kunnes kastike sakenee. Sekoita joukkoon vaniljasokeri.

Vinkki!
Mikäli haluat makeansuolaisen kastikkeen, lisää joukkoon 1 rkl merisuolahiutaleita.

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva ja kaneli. Leikkaa irtopohjaisen kakkuvuoan (halk. 24–26 cm) pohjalle leivinpaperista pohjan kokoinen ympyrä. Painele keksiseos pohjalle. Nosta kylmään siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Sekoita kulhossa tuorejuusto, sokerit ja sitruunankuoriraaste. Lisää munat ja kuohukerma sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan. Valuta n. 1 dl kinuskikastiketta päälle ja pyörittele se kevyesti haarukalla täytteen joukkoon. Pane loppukastike jääkaappiin odottelemaan tarjoiluhetkeä.

Paista 175 oC uunin keskiosassa noin 60 minuuttia tai kunnes täyte hyytyy. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja nosta jääkaappiin. Poista vuoka jäähtyneen kakun ympäriltä. Siirrä tarjoiluvadille ja valuta pinnalle kinuskikastiketta.

Vinkki!
Mikäli kastike on liian paksua, saat siitä juoksevamman lämmittämällä hetken mikroaaltouunissa tai kattilassa, lisää tarvittaessa tilkka kermaa ja kiehauta.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Sahrami-valkosuklaapullat

Sahrami-valkosuklaapullat

24 kpl 1½ tuntia
Sahraminkeltaisissa pullissa on valkosuklaatäyte.
Ainekset

3 ½ dl maitoa
1 tl kardemummaa
50 g hiivaa
0,5 g sahramia
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl Dansukker Vaaleaa siirappia
½ tl suolaa
1 muna
150 g sulatettua voita
10 dl vehnäjauhoja

Täyte
200 g rouhittua valkosuklaata
¾ dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
200 g pehmeää voita

Pinnalle
1 muna
Dansukker Rapeaa Raesokeria


Lämmitä maito ja kardemumma kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja anna liueta. Lisää sahrami, sokeri, siirappi, suola, muna ja sulatettu voi. Alusta joukkoon vehnäjauhot. Anna taikinan kohota noin 45 minuuttia lämpimässä paikassa liinan alla.

Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile rullaksi. Kaulitse rullat levyiksi. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä kaulittujen levyjen pinnalle. Kääri rullalle ja leikkaa 3–4 cm leveiksi viipaleiksi ja laita palat pullavuokiin. Anna kohota 20–30 minuuttia.

Voitele pullat munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200-asteisessa uunissa
10–15 minuuttia. Tarjoa pullat mielellään uunituoreina.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Enemmän reseptejä

Muita joulukakkujen ja -pikkuleipien reseptejä löydät täältä »

Itse tehdyt joulupiparit »

Joulun parhaat kahvikakut »