Fariinisokeri sopii ruuanlaittoon. Kierittele kananpalat kevyesti fariinisokerissa ennen paistamista. Hyvää!
Jos ruoka on liian voimakkaan makuista, voit miedontaa sen makua lisäämällä hieman sokeria. Jos käytät vähärasvaisia maitotuotteita salaatinkastikkeisiin, voit laimentaa hapanta makua lisäämällä hieman tomusokeria.
Kostuta lasin reuna sitruunamehulla ja paina se sen jälkeen kidesokeriin. Reunus näyttää juhlavalta ja parantaa virkistävien drinkkien ja mehujen makua.
Tarjoatko usein kermavaahtoa kakkujen ja jälkiruokien lisukkeena? Ripaus kide- tai vaniljasokeria tekee kermasta vieläkin parempaa.
Ripottele pakastettavien marjojen päälle sokeria tai pakasta marjat sokeriliemessä. Muista, että sokeriliemen on oltava kylmää ennen kuin se kaadetaan marjojen päälle. Sokeroimattomat marjat säilyvät pakastimessa 3–4 kuukautta, mutta sokeroidut marjat vähintään vuoden ajan.
Marjat näyttävät ja maistuvat hyvältä esimerkiksi salaateissa.
Käytä salaattiin broilerinpaloja, mansikoita, meloninpaloja, salaatinlehtiä, hieman parsaa ja muutama pinjansiemen. Kevyttä, herkullista ja kauniin näköistä.
Kaada Dansukker Taloussokeria tiiviskantiseen lasitölkkiin. Lisää tölkkiin pari kanelitankoa tai pari laventelinoksaa tai minttua tai... jotain muuta maun mukaan.
Pane kansi päälle ja anna sokerin maustua pari viikkoa. Mitä kauemmin, sitä voimakkaampi maku.
Voit myös kuivattaa mausteyrtit ja sekoittaa ne hienonnettuina sokerin joukkoon.
Raasta huolellisesti pestyn sitruunan, limetin tai appelsiinin kuori. Levitä raaste paperille ja anna kuivua. Sekoita joukkoon ruokokidesokeri. Sopii hyvin puuron, viilin tai lettujen kanssa tai juomien, esim. teen, mausteeksi.
Jos ruoka tuntuu liian tuliselta, ÄLÄ juo vettä, sillä silloin se tuntuu vielä tulisemmalta. Tulisuutta lievittää parhaiten jokin makea ruoka, esim. banaani.
Sekoita noin 1 dl kevyesti vatkattua kermavaahtoa, 2 rkl sitruunamehua ja 1 rkl sokeria keskenään. Kastike maistuu hyvältä paistetun kalan tai rapean jäävuorisalaatin kanssa.
Lisää suolan lisäksi hieman sokeria veteen, kun seuraavan kerran keität vihanneksia. Sopiva määrä litraan vettä on 2 tl suolaa ja 1 tl sokeria. Huomaat, että maku on entistä parempi. Sokeria on luonnon kaikissa kasveissa, ja voin luvata, että se tekee ihmeitä keitinveteen lisättynä.
Lisää salaattiin hieman omena- tai päärynäkuutioita, niin saat erilaisen maun piristämään synkkää syyspäivää.
Siemenet ovat usein pieniä. Kun kylvät niitä puutarhamultaan, sekoita siemenet hienosokeriin, niin näet, mitä olet kylvänyt. Sokeri sulaa pois, siemenet alkavat itää ja kasvaa.
Kun paistat sipulia, ripottele hieman sokeria päälle. Se antaa paremman maun ja kauniimman värin.
Lisää tomaattikastikkeeseen aavistuksen verran sokeria – se korostaa tomaatin omaa makua.
Lisää hieman sokeria lihapullataikinaan korostamaan makua. Sopiva määrä on kaksi maustemitallista sokeria puoleen kiloon jauhelihaa. Sokeri ei lisää makeutta vaan antaa paremman maun. Se sopii yhtä hyvin jauhelihakastikkeeseen, lihamurekkeeseen jne.
Oma perusmarinadi onnistuu vähillä aineksilla. Sekoita keskenään sitruunamehua, oliiviöljyä, ruokokidesokeria ja hieman murskattua valkosipulia. Voit vaihdella makua lisäämällä muita mausteita, esim. tuoreita yrttejä, currya, kanelia, chiliä tai raastettua inkivääriä.
Sekoita tomusokerin joukkoon hienonnettua kardemummaa, kanelia tai tähtianista. Valitse vain yksi mauste tai yhdistele useita makuja. Sopii hyvin hedelmien, juomien ym. mausteeksi.
Kun kalan leivitykseen lisätään hieman fariinisokeria, se maistuu aivan uudenlaiselta.