Pikkulasten on usein vaikeaa pitää kiinni lasista, ja lasi luiskahtaa helposti heidän otteestaan. Vaatteet ja huonekalut likaantuvat, kun lasin sisältö läikkyy ympäriinsä. Jos lasin ympärille kierretään pari vahvaa kumilenkkiä, siitä on paljon helpompi pitää kiinni.
Kun teet seuraavan kerran pannukakkua, lisää uunipannulla sulatettuun voihin hieman sokeria. Pannukakusta tulee tavallista hienomman tuntuinen ja hieman karamellin makuinen.
Laita kakun tai tortun alla olevalle lautaselle hiukan siirappia, niin leivonnainen ei luistele edestakaisin, kun sitä leikataan.
Kun taikina nostatetaan kaksi kertaa, ensin taikinakulhossa ja sitten pellillä, leivästä tulee mehevämpää.
Poimi kauniita kukkia, esimerkiksi orvokkeja tai ruusuja. Kasta kuivat terälehdet munanvalkuaiseen tai sivele ne valkuaisella. Kasta ne sen jälkeen Dansukker Siro erikoishienoon sokeriin.
Pane ritilälle kuivumaan.
Kukilla voi koristella kakkuja, torttuja, makeisia ja jälkiruokia.
Jos lapsilla ei ole omia esiliinoja ja tiedät, että he ryhtyvät sotkuisiin puuhiin, voit leikata muovikassin pohjan auki ja vetää kassin lapsen päälle esiliinan sijasta.
Mittaa leivonnaisten ainekset tarkasti. Hyvän lopputuloksen kannalta on tärkeää, että eri ainesten määrät pysyvät samoina suhteessa toisiinsa.
Valitse munkkien paistamiseen valurautapata tai paksupohjainen kattila.
Ota esille taikina-aineiden lisäksi padan kansi, uunikinnas, reikäkauha ja talouspaperia.
Käytä paistamiseen ruokaöljyä tai kookosrasvaa.
Pane rasva aina kuivaan pataan, sillä tilkkanenkin vettä aiheuttaa räiskymistä. Rasvaa on sopiva määrä, kun munkit mahtuvat siinä ”uimaan”, noin 5 cm:n korkeudella pohjasta.
Kokeile rasvan kuumuutta pienellä taikinapalalla tai vaalealla leipäkuutiolla. Lämpötila on sopiva, kun se alkaa heti poreillen kiehua ja ruskettuu kauniiksi vajaassa minuutissa. Asteita on silloin noin 180 º. Liian kuumassa se ruskistuu heti ja öljy savuaa. Liian kylmässä munkit kypsyvät hitaasti ja niihin imeytyy liikaa rasvaa.
Pane kerralla kiehumaan vain muutama munkki, sillä liian suuri määrä jäähdyttää rasvan.
Jos rasva alkaa palaa, pane heti kansi päälle. Vettä ei saa käyttää sammuttamiseen.
Kääntele munkkeja kypsymisen aikana, että ne ruskistuvat tasaisesti. Reikäkauha on hyvä työväline. Sen avulla liika rasva valuu takaisin pataan, kun munkit otetaan pois talouspaperin päälle valumaan.
Anna rasvan jäähtyä paistamisen jälkeen haaleaksi. Siivilöi se ja säilytä kylmässä. Samaa rasvaa voi käyttää 2-3 kertaa.
Leikkaa pussin toiseen kulmaan pieni reikä, täytä pussi kermavaahdolla, purista umpeen ja pursota.
Aiotko tarjota pehmeää täytekakkua? Siivilöi ohut kerros tomusokeria puhtaalle ja kuivalle tarjoiluvadille kakun alle, niin palaset irtoavat alustasta helposti, kun kakkua leikataan.
Jos pikkuleipiin käytettävän sokerin määrää vähennetään, niistä tulee tavallista pehmeämpiä, ja mitä enemmän sokeria käytetään, sitä kovempia ja rapeampia niistä tulee.
Kun leipätaikinaan lisätään ripaus sokeria, se nousee paremmin.
Kuorrute kiinnittyy kakkuun paremmin eikä ala valua, kun ensin ripottelet kakun päälle tomusokeria ja sitten vasta levität kuorrutteen.
Käytä taikinassa kupillinen fariinisokeria kidesokerin sijasta, kun teet seuraavan kerran suklaakakkua. Kakusta tulee entistäkin paremman makuinen.