Maistuvat makuparit

Tummissa sokereissa on luonnollisen makeuden lisäksi tuhti annos makua ja aromia. Sen vuoksi ne sopivat erityisen hyvin ruoanlaittoon. Parhaimmillaan tummat sokerit ovat maistuvien makuparien seurassa.

Tomaatti kaipaa kaverikseen sokeria, joka pyöristää happamuuden pehmeäksi aromiksi. Etniset ruoat ovat tämän päivän kotiruokaa ja niissä maistuvat voimakkaat ja tuliset mausteet. Chilin käyttöä ei tarvitse arastella, kunhan muistaa taittaa sen tuiman tulisuuden ripauksella sokeria. Myös paprikan miedosti hapan ja karvas maku on helppo pyöristää pienellä annoksella makeaa.

Maku on aina maistajan suussa. Lisää sokeria vähitellen ja muista maistella ruokaa valmistuksen eri vaiheissa. Kypsyminen ja haudutus tasaavat makuja ja sitovat ne yhteen.

Tomaattinen lammaspata

Tomaattinen lammaspata

Mausteinen palapaisti

Mausteinen palapaisti

Mausteinen linssi-kookoskeitto

Mausteinen linssi-kookoskeitto

Chili-inkiväärilohi

Chili-inkiväärilohi

Lampaanfilee

Lampaanfilee

Paprika-broileripata

Paprika-broileripata

Bolognesekastike

Bolognesekastike

Kasviscurry

Kasviscurry

Villin Lännen suikalepaisti

Villin Lännen suikalepaisti

Täyteläinen tomaattikeitto

Täyteläinen tomaattikeitto