Sokerilla pakastat kesän herkut luonnollisesti. Sokeri auttaa säilyttämään marjojen aidon maun ja värin pidempään ja mikä parasta, se suojaa myös C-vitamiinia.
Ohessa parhaat pakastusvinkit marjoille:
Pakasta vain ensiluokkaisia ja tuoreita marjoja
Pakasta marjat mahdollisimman pian poimimisen jälkeen.
Annostele marjat kerralla käytettäviin annoksiin
Kiinteät marjat kannattaa pakastaa kokonaisina, hiukan pehmenneet marjat viipaloituina, soseena tai survoksena
Pakasta kokonaiset pehmeäkuoriset marjat (esim. vadelma, mansikka) mieluiten rasioissa
Kovakuoriset marjat (esim. herukka, puolukka) voi pakastaa myös pakastepusseissa.
Ripottele marjoille vähintään 2–3 rkl Taloussokeria tai Siro-sokeria per marjalitra
Sokeri auttaa säilyttämään pakastettavien marjojen maun ja värin pidempään. Se myös suojaa marjojen C-vitamiinia etenkin sulatusvaiheessa ja auttaa säilyttämään pehmeiden marjojen rakenteen marjoja sulatettaessa.
Ilman sokeria pakastetut marjat maistuvat usein yllättävän happamilta. Sokeri korvaa marjojen soluhengityksessä kulunutta sokeria ja saa marjat maistumaan tuoreen makeilta.
Kovakuoriset marjat voi pakastaa sokeriliemessä
Sokeriliemi estää kuoren sitkistymistä
Sokeriliemi: Keitä litra vettä ja 5 dl Taloussokeria. Jäähdytä liemi ja kaada marjojen päälle.
Tee pakkauksista litteitä, jotta jäätyminen tapahtuisi nopeasti
Mitä nopeampaa jäätyminen on, sitä pienempiä ovat jäätymisessä muodostuvat jääkiteet ja sitä vähäisemmiksi jäävät pakastamisen aiheuttamat muutokset marjoissa.
Poista ilma pakkauksesta ja sulje pakkaus tiiviisti
Merkitse pakkauksen sisältö ja pakkauspäivämäärä selvästi