Parhaat juustokakut

Juustokakku on nykyään makeista leivonnaisista varmasti yksi suosituin. Se voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä murskatuista kekseistä tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.


Pehmeä rahkakakku

Pehmeä rahkakakku

Ainekset

Pohja
n. 100 g kaurakeksejä
50 g voisulaa

Täyte
1 prk (250 g) maitorahkaa
1–1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl Dansukker Vaaleaa siirappia tai 1 rkl Dansukker Tummaa siirappia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
(1/2 dl mantelirouhetta)
1 dl omenamehua
6 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa

Koristeeksi
tuoreita marjoja ja rapeita marenkeja
minttua tai sitruunamelissaa

Marengit mikrossa
1 valkuainen
n. 6 dl Dansukker Tomusokeria


Murskaa keksit kulhossa tai muovipussissa ja lisää joukkoon kuuma voisula. Leikkaa voipaperista irtopohjaisen vuoan (halk. n. 22 cm) pohjalle levy. Painele lämmin keksimuruseos vuoan pohjalle ja vähän reunoille.

Pehmitä liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna omenamehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan omenamehuun. Anna mehun jäähtyä hieman. Sekoita maitorahkan joukkoon mausteet, (mantelirouhe), liivateseos ja lopuksi kevyesti kermavaahto. Levitä rahkatäyte vuokaan pohjan päälle. Anna hyytyä viileässä vähintään 3 tuntia.

Sekoita marenkeja varten puuhaarukalla tomusokeri vähitellen valkuaisen joukkoon. Seos on paksua. Sekoita lopussa seos käsin tasaiseksi. Pyörittele pieniä sormenpään kokoisia palloja 10–12 kpl kerrallaan leivinpaperin päälle suoraan mikron pohjalle. Kuivata marengit täydellä teholla n. 1 1/2 minuuttia.

Irrota rengas rahkakakun ympäriltä ohutteräistä veistä apuna käyttäen. Koristele kakku mikromarengeilla ja marjoilla. – Loput marengit voit myöhemmin tarjota sellaisenaan tai marjajälkiruokien kanssa.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Amerikkalainen juustokakku

Amerikkalainen juustokakku

1,5 tuntia
Klassikkojuustokakku tarjotaan vadelmakastikkeen kera
Ainekset

Pohja
200 g Digestive-keksejä
75–100 g sulatettua voita

Täyte
400 g Philadelphia-tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
5 munaa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
yhden sitruunan raastettu kuori
ja puolikkaan sitruunan mehu


Murskaa keksit esimerkiksi kaulimella pakastepussissa. Lisää joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.

Sekoita täytteen ainekset sähkövatkaimella tasaiseksi ja kaada keksipohjan päälle. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin tunti. Uuninluukkua ei saa avata paiston alkuvaiheessa. Mikäli pinta tuntuu tummuvan, voi loppuvaiheessa laittaa päälle leivinpaperia. Anna jäähtyä.

Tarjoa seurana raikasta vadelma- tai mansikkamelbaa.

Vadelmamelba

200–300 g kotimaisia pakastevadelmia
Dansukker Tomusokeria maun mukaan
1 tl sitruunamehua

Painele marjat siivilän läpi. Mausta marjakastike tomusokerilla ja sitruunamehulla.

Huom!
Ulkomaisia pakastevadelmia käyttäessäsi kuumenna ne ensin kattilassa kiehuvaksi kahden minuutin ajaksi ja anna jäähtyä. Muuten toimi kuten yllä.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Hurmaava mustikkakakku

Hurmaava mustikkakakku

Ainekset

100 g täysjyvä Digestive -keksejä
½ dl Dansukker Fariini- tai Ruokokidesokeria
40 g margariinia tai voita sulatettuna
Täyte

5 liivatelehteä
200 g mustikoita
¼ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 ½ dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
250 g maitorahkaa
Pinnalle

1 ½ dl pensasmustikoita
1 ½ dl vadelmia
Dansukker Tomusokeria


Pyöräytä keksit hienoksi rouheeksi esim. monitoimikoneessa leikkuuterätoiminolla. Lisää fariinisokeri ja rasvasula joukkoon ja sekoita hyvin.

Pingota irtopohjavuokaan (ø noin 20 cm) leivinpaperi ja suojaa vuoan reuna kelmulla, sillä metalli saattaa aiheuttaa tumman värjäytymän kakun reunaan. Kaada keksiseos vuokaan ja painele se ohueksi vuoan pohjalle ja noin 2 cm:n verran reunoille.

Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Valuta liivatelehdet, puserra käsin kuivaksi ja sulata ne puoleen desiin kiehuvaa vettä.

Soseuta mustikat ja mausta sose sokerilla.

Vaahdota kerma, lisää sokeri ja rahka ja sekoita seos sileäksi. Lisää liivateliemi seokseen hyvin sekoittaen ja mustikkasose viimeisenä huolettomasti pyöräyttäen. Kaada seos keksipohjan päälle vuokaan, tasoittele pinta kevyin vedoin, peitä kelmulla ja pane kakku jääkaappiin vuorokaudeksi.

Avaa vuoan salpa, poista rengas sekä kelmu ja siirrä kakku leivinpaperin kanssa tarjoiluvadille. Siisti leivinpaperireunat.

Peitä kakun pinta mustikoilla ja vadelmilla ja siivilöi tomusokeria pinnalle.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Daim-kakku

Daim-kakku

noin 8 annosta 40 minuuttia + 12 tuntia
Ainekset

150 g Marianne- tai Domino-täytekeksejä
50 g sulatettua voita tai margariinia
1 rkl maitoa tai vettä

Täyte
5 liivatelehteä
2 ½ dl vispi- tai kuohukermaa
200 g maitorahkaa tai tuorejuustoa
1/2–3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
60 g Daim-suklaata (patukka)
2 rkl vettä tai sitruunamehua

Pinnalle
60 g Daim-suklaata (patukka)


Hienonna keksit pienessä pussissa lihanuijalla nuijien. Sulata voi ja lisää se keksinmurujen joukkoon käännellen. Lisää maito. Painele keksinmurut leivinpaperilla vuoratun, irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 18–22 cm) pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen limittäin. Vaahdota kerma. Vatkaa joukkoon maitorahka tai tuorejuusto. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Hienonna Daim-patukka veitsellä karkeaksi rouheeksi ja lisää joukkoon. Tarkista maku.

Kuumenna vesi tai sitruunamehu kiehuvaksi esimerkiksi juomalasissa mikroaaltouunissa ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja nosta hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille. Rouhi pinnalle Daim-suklaapatukka. Pursota reunoille halutessasi sokerilla ja vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Juustokakku

Juustokakku

1½ tuntia + 1 vrk
Klassinen uunissa paistettava juustokakku tarjoillaan marjojen kera.
Ainekset

Taikina
75 g leivontamargariinia tai voita
½ dl Dansukker Fariinisokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 kananmuna
150 g (2 ½ dl) vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
200 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
1 prk (250 g) rahkaa tai ricottajuustoa
3 keltuaista
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 ½ dl Dansukker Taloussokeria
1 pestyn luomusitruunan keltainen kuoriraaste ja mehu
1 rkl perunajauhoja
3 valkuaista

Pinta
200 g mustaherukoita tai vadelmia, pakaste
1 dl Dansukker Hyytelösokeria
2 dl vettä


Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit vaaleaksi. Lisää kananmuna rasva-sokeriseokseen rivakasti vatkaten ja sekoita jauho-leivinjauheseos joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoka (ø 23–25 cm) leivinpaperilla ja voitele vuoan reuna. Painele taikina vuoan pohjalle ja 3–4 cm:n verran reunoille. Pane vuoka jääkaappiin tai pakastimeen täytteen valmistuksen ajaksi.

Sekoita täytteen aineet, valkuaisia lukuun ottamatta, sileäksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita vaahto juusto-rahkatäytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan. Paista uunin alaosassa 150–170 asteessa 60–75 minuuttia. Anna kakun jäähtyä seuraavaan päivään jääkaapissa.

Halutessasi koristele juustokakku ennen tarjoamista: Ripottele jäiset marjat pinnalle. Kuumenna hyytelösokeri ja vesi kiehuvaksi ja keitä kunnes liemi kirkastuu. Jäähdytä hetki ja lusikoi hyytelöliemi marjojen päälle. Nauti kahvin tai makean kuohuviinin kanssa.

Vinkki!
Tarjoa juustokakun kanssa vaniljakastiketta, hilloa, sokerilla maustettua marjakastiketta tai tuoresosetta.

Korvaa marjat nektariini- tai persikkaviipaleilla.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Vadelmainen suklaakakku

Vadelmainen suklaakakku

8–10 annosta
Ainekset

Pohja

2 munaa
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
¾ dl vehnäjauhoja tai perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus

¾ dl maitoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte

5 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g tummaa suklaata
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ dl tai maun mukaan Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
2 rkl vettä

200 g kotimaisia vadelmia (tuore tai pakaste)

Pinnalle

1 dl vispikermaa
1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Koristeeksi

100 g kotimaisia tuoreita vadelmia tai suklaarouhetta


Vuoraa halkaisijaltaan 20–22 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, voitele vuoan reunat.
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kaada taikina vuokaan ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa levy kakkuvuoasta.

Vuoraa vuoan pohja uudella leivinpaperilla ja nosta jäähtynyt pohjalevy takaisin vuokaan.
Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma, vatkaa joukkoon tuorejuusto. Sulata paloiteltu suklaa lautasella mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä noin puolitoista minuuttia välillä sekoitellen. Sekoita sulatettu suklaa muun täytteen joukkoon. Mausta sokereilla. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi esimerkiksi mikroaaltouunissa ja liuota vedestä puristetut liivatteet joukkoon, sekoita tasaiseksi. Valuta liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Levitä vadelmat kostutetun pohjalevyn päälle ja kaada päälle suklaatäyte. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Levitä kerma kuohkeaksi keoksi kakun päälle. Ripottele pinnalle vadelmia. Nosta tarjolle.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Valkosuklaa-limejuustokakku

Valkosuklaa-limejuustokakku

8 annosta 45 minuuttia + hyytyminen
Valkosuklaan ja limetin yhdistelmä on vastustamaton.
Ainekset

Pohja
2 munaa
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
¾ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus
½–¾ dl maitoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte
4 liivatelehteä
2 ½ dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100–150 g valkosuklaata
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
yhden luomulimetin raastettu kuori
½ luomulimetin mehu

Pinnalle
2 dl vispikermaa
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
50 g valkosuklaalastuja
limetinlohkoja tai -viipaleita


Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele varovasti tasaiseksi taikinaksi.

Vuoraa halkaisijaltaan 22–24 cm:n irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla 7–10 minuuttia. Jäähdytä hetki.

Kostuta pohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto.

Paloittele valkosuklaa syvälle lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Kääntele sulanut suklaa täytteeseen. Mausta vaniljasokerilla ja hyvin pestyn limetin raastetulla kuorella.

Purista limettimehu juomalasiin ja kuumenna kiehuvaksi mikroaaltouunissa. Purista vedessä lionneet liivatelehdet ja liuota joukkoon sekoittaen. Lisää liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen. Tarkista maku. Kaada täyte vuokaan kostutetun pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Irrota jähmettynyt kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille.

Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon sokerit. Pursota kermavaahto kakun reunoille. Raasta pinnalle valkosuklaata ja koristele kakku limetinlohkoilla tai -viipaleilla.

Vinkki!
Samalla tavoin voit valmistaa kakun myös tummasta suklaasta. Mausta seos silloin luomuappelsiininkuoriraasteella.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Marjaisa juustokakku

Marjaisa juustokakku

8–10 annosta
Ainekset

Pohja
15 Digestive-keksiä
75–100 g voita tai margariinia
Täyte
2 dl maitorahkaa
2 dl ranskankermaa
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
Koristelu
2 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
1/2 l tuoreita tai pakastettuja marjoja
4 dl hyvin laimeaa mehua, mielellään samanmakuista kuin marjat


Murskaa keksit, sulata rasva ja sekoita se keksimurskan joukkoon. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.

Kiehauta 1 dl ranskankermaa ja hyytelösokeri Multi ja keitä puoli minuuttia. Sekoita joukkoon loput ranskankermasta ja maitorahka. Levitä täyte pohjan päälle. Pane jääkaappiin jähmettymään.

Sekoita mehu ja hyytelösokeri Multi kattilassa ja keitä puoli minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä. Levitä marjat (isot marjat, kuten mansikat, halkaistuina tai viipaloituina) täytteen päälle. Levitä hyytelö marjojen päälle.

Säilytä juustokakkua jääkaapissa.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Lisää juustokakkuohjeita »